Een bezoek aan het Brabantse Soerendonck werd een  frustrerende ochtend voor de Schaesberg vrouwen.FC Craendonck had nog geen punten voor aanvang van deze wedstrijd en dat wilden de vrouwen uit Schaesberg ook zo houden.

De eerste helft was er een van een zeer bedenkelijk niveau.  De vrouwen speelden ver onder hun niveau waardoor er nauwelijks goed voetbal te zien was.  Zeker in de beginfase speelden de wedstrijd zich vooral af op de helft van Schaesberg. Zonder dat Craenendonk ook maar een uitgespeelde kans kreeg. Het was van beide kanten te snel de lange bal en te snel balverlies.

Toch leek Schaesberg op voorsprong te komen. Een prachtig schot van Lois spatte op de lat uiteen. De terugspringede bal werd door Pia alsnog in het doel gewerkt.  Nadat zij het duel van de keepster had gewonnen . Een neutrale scheidsrechter zou dit doelpunt zeker hebben goedgekeurd echter een neutrale scheids was er niet waardoor het doelpunt niet doorging. Niet heel veel later leek Lois dan toch te scoren maar nu raakte haar harde lage schuiver de paal.  Het zat niet mee.  Craenendonk kon niet veel beter en wist alleen via enkele counters en hoekschoppen  iets van gevaar te stichten.

Na rust werd het beeld van de wedstrijd iets anders. Schaesberg speelde nu wel stukken beter en wist regelmatig de bal goed rond te laten gaan.  Alleen de eindpass kwam steeds net niet goed.

Er zat of een been van de tegenpartij tussen of de bal was net niet zuiver genoeg maar even zo vaak maakten we de verkeerde keuze waardoor kansen en mogelijkheden al in een vroeg stadium werden gesmoord.  Ook ontbrak het aan lef of overtuiging om op het juiste moment de actie te maken waardoor het tempo uit de aanval ging. Craenendonk kwam nu nog maar zelden van haar eigen helft af.  Laat staan gevaarlijk worden.  Maar ook Schaesberg had wel veel de bal maar wist geen kansen te creeren.

In de slotminuut leek het dan alsnog te lukken. Met een prima pass werden 3 speelster van Schaesberg vrij gespeeld en hadden een vrije doortocht naar het doel.  Echter de scheidsrechter van dienst wilde zijn ploeg dit eerste punt niet onthouden. Buitenspel.

En zo werd dit alles bij elkaar opgeteld een frustrerende wedstrijd.

ArchiefFoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

Geef een reactie