Ongelukkig verlies Schaesberg in de derby tegen Chevremont

Aan sentimenten geen gebrek voor aanvang van deze derby. Zo spelen bij Schaesberg de twee zonen van het trainersduo van Chevremont, Jan van Dijk en Ron Stevens. Helaas voor de 17 jarige Noah van Dijk moest hij geblesseerd langs de lijn toekijken, Brian Stevens stond wel aan de aftrap tegen de club waar hij lange tijd speelde. Brian zijn schoonbroer Boyd Joosten, speelt bij Chrevremont en trainer Rob Pierik kende ook een verleden bij Chevremont. Spelers, supporters en bestuursleden kennen elkaar goed en de uiteraard hoort hier ook een gezonde portie rivaliteit bij te zijn.

Deze ingrediënten zijn overigens niet altijd een succes voor goed voetbal, zo ook vandaag. Chevremont had in de 1ste helft meer balbezit, de grootste kansen waren er voor Schaesberg.In de 5e minuut was Schaesberg dicht bij de openingstreffer, na een goede aanval via meerdere schijven werd Bryan Schachtschneider in een vrije schietpositie gebracht. Helaas vliegt zijn poging net naast de verkeerde kant van de paal.

Als Timo Regtop in de 10e minuut te veel risico neemt op een gevaarlijke plek, ontfutseld Eloy Cox hem de bal en dribbelt de 16 meter in. Hij wordt afgestopt door de uitgekomen Kaïn Bours, met een penalty voor Chevremont als gevolg. Eloy gaat zelf achter de bal staan en schiet hem onberispelijk binnen, 1-0. Na de goal zijn beide ploegen in balbezit vaak te slordig, via standaardsituaties zijn beide teams wel nog een aantal keer gevaarlijk.

Schaesberg krijgt vervolgens van de 25e tot de 35e minuut, drie enorm grote kansen. Ronald Geuskens (2x) en Cliff Pötgens worden de diepte ingestuurd en komen tot drie keer toe in een 1 tegen 1 situatie met de keeper van Chrevemont, Mark Vos. Ronald ziet beide keren zijn inzet gestuit worden door de keeper en Cliff laat zich te ver naar buiten dwingen, waarna zijn voorzet vervolgens weggewerkt kan worden door Chevremont. Een fase waarin Schaesberg zichzelf te kort deed en minimaal recht had op de gelijkmaker. Voor het rustsignaal is ook Chevremont nog één keer gevaarlijk, maar de lat weerhoudt Rodney Klinkenberg van scoren.

In het begin van de tweede helft krijgt Schaesberg wederom een aantal grote kansen. Helaas staat het vizier van onze voorwaartse vandaag niet goed afgericht en vergeten we onszelf te belonen. Het voetbal wordt er helaas niet beter op, de strijd en spanning maakt een hoop goed. 10 minuten voor tijd, lijkt Chevremont de wedstrijd te beslissen, Scott Adriolo redt de bal echter op de doellijn. Schaesberg gaat tegen het eind van de wedstrijd nog op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar die komt er niet meer. In de 89e minuut is Erik Erps nog wel dichtbij, maar de bal zeilt net naast. Uiteindelijk maakt Chevremont in blessuretijd nog de 2-0, Rodney Klinkenberg schuift de bal volledig vrijstaand binnen.

Een gelijkspel had er in gezeten, kansen genoeg gecreëerd maar niet toegeslagen op de momenten waarin dit had gekund. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen promovendus Veritas op het programma.