Afgelopen zondag stond er een echt ‘’zes punten duel’’ op het programma in de 1e klasse. Bekkerveld kreeg De Valk uit Valkenswaard op bezoek.  Na de zeperd vorige week bij Heeze wilden de blauwwitte zebra’s dit rechtzetten tegen de nummer laatst van de ranglijst De Valk.

Om 14:30u floot scheidsrechter Linders voor de eerste keer. Op een waterkoud sportpark A Gene Bek begonnen beide ploegen angstig. Het spel speelde zich tussen de beide 16 meters van beide doelen. Echte kansen waren er niet, Bekkerveld liet wel zien de mouwen opgestroopt te hebben en vocht voor elke meter. Na 20 minuten spelen kwam Lars Vincken aan de rechterkant door zijn voorzet belandde bij Ruben Henssen. Ruben bleef koel en rondde fraai af. 1-0 voor Bekkerveld. De rest van de eerste helft gebeurde weinig. Bekkerveld creëerde weinig, maar gaf ook niks weg. Doelman Rik Klyn kwam in de eerste helft helemaal niet in de problemen. Na 45 minuten vond de leidsman het tijd voor rust.

In de tweede helft begon De Valk wat aanvallender, dit leverde ook ruimte op voor de aanvallers van Bekkerveld. Demsey Dowson had een prima actie maar zijn schot werd prima gekeerd door de doelman van de Valk.  Bekkerveld kreeg nog enkele mogelijkheden tot kansen bij de talrijke uitvallen, helaas ontbrak de nauwkeurigheid. De Valk bracht nog een extra aanvaller in, maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Valkenswaard niet.

Na 5 minuten blessuretijd was de wedstrijd afgelopen en boekte Bekkerveld haar eerste thuisoverwinning. Een zege die broodnodig was, hierdoor steeg de ploeg van Cooky Voorn weer enkele plekken op de ranglijst. Ondanks het spel nog niet altijd goed was, werd er wel als team gevochten voor elkaar, een compliment voor de mannen om zich zo na de zeperd bij Heeze te herstellen.

Zondag wacht de uitwedstrijd bij Geldrop deze ploeg heeft tot nu toe 1 punt meer behaald dan Bekkerveld. Hopelijk zetten de mannen van Cooky de lijn voort en kan er met een goed resultaat vertrokken worden uit Geldrop.