FC Hoensbroek 1 – RKSV De Ster 1: 0-5(0-2)

Scoreverloop: 36e min. 0-1 Davy Hodselmans, 43e min. 0-2 Boyd Stoffels, 58e min. 0-3 Jeroen van Meijel, 83e min. 0-4 Bob Dukers en 90+1e min. 0-5 Bob Dukers.

FC Hoensbroek liep op eigen veld tegen een zware nederlaag aan. De Ster uit Stein was met 0-5 een maatje te groot voor de thuisploeg. Op basis van de 1e helft mag de uitslag wel enigszins geflatteerd genoemd worden.

FC Hoensbroek kwam zeer voortvarend uit de startblokken. Na 2 minuten spelen had de ploeg van René Smeets al op voorsprong kunnen staan. Maar een prima voorzet van Yannick Kramer werd door Bas Coenen met het hoofd niet tot doelpunt gepromoveerd. 5 minuten later verzuimde Hoensbroek-captain Christiaan Meurders zijn ploeg op voorsprong te zetten. Een prima aanval via Bas Coenen zette Meurders vrij voor doelman Ruud Schuman van De Ster. Schijnbaar geschrokken van de geboden vrijheid faalde hij echter jammerlijk. Een minuut later kwamen de gasten wederom met de schrik vrij. Een bedoelde voorzet van Niels Kusters belandde gelukkig voor De Ster slechts op het dak van het doel. Halverwege de 1e helft waren het de mannen uit Stein, die langzaam maar zeker het spel ietwat naar zich toetrokken. Maar tot echte kansen leidde het vooralsnog niet. Toch was het  in de 36e minuut prijs voor de ploeg van trainer Jean Maas. Uit een vrije trap van Mike Haberland was het Davy Hodselmans, die geheel vrijstaand de bal achter de weifelende Jeffrey Boon kopte: 0-1. Een paar tellen later was FC Hoensbroek dicht bij de gelijkmaker. Een harde pegel van Christiaan Meurders verdween maar rakelings langs het Steinse doel. Vlak voor de thee kreeg de thuisploeg wederom de deksel op haar neus. Op aangeven van uitblinker Bob Dukers kon Boyd Stoffels ongehinderd voor de 0-2 zorgen.

In de 2e helft waren het de gasten, die al na 2 minuten het duel definitief op slot hadden kunnen gooien. Maar een prima kans was niet aan Bob Dukers besteed. Aan de overzijde was het Hoensbroek-aanvaller Niels Kusters, die het geluk niet aan zijn zijde had. Zijn inzet van dichtbij werd maar ternauwernood door een De Ster-been geblokt. Een aantal minuten later was er wel al de definitieve beslissing in de wedstrijd. Via een listige steekbal van Randy Wanten was het Jeroen van Meijel, die met een beheerst stiftje voor de 0-3 zorgde. Hoensbroek probeerde het hierna nog wel, maar verder dan een kopbal en een schot van Bas Coenen kwam de ploeg uiteindelijk niet meer. Het slotakkoord was zelfs nog voor de gastenploeg. Vlak voor tijd was het Bob Dukers, die met 2 treffers de eindstand op 0-5 bepaalde.

Hoensbroek-trainer René Smeets was uiteraard enorm teleurgesteld in het resultaat, maar toonde zich strijdbaar. In de 1e helft waren wij grotendeels zeker gelijkwaardig aan De Ster en verzuimen wij op voorsprong te komen. Uit het niets komt De Ster op voorsprong en vlak voor de thee staan wij wederom niet op te letten. Na de pauze hebben we het wel nog geprobeerd, maar waren we niet bij machte om deze prima tegenstander het moeilijk te maken.