Hoofdmenu

GENOTEN VAN ‘FEESTELIJK CONCERT’.

 

 

Het sfeervolle ‘Clemenskerkje’ (Merkelbeek-Brunssum) was zondagmiddag 28 oktober bezet met vele muziekliefhebbers uit de regio, die met volle teugen genoten van het concert van mandolinevereniging Troubadour uit Brunssum. Dit concert was aangekondigd als een “Feestelijk Concert’ en dat werd het volop.

 

Bij aanvang waren de dilettanten uit Brunssum zichtbaar (en hoorbaar) gespannen, maar…. na de eerste 16 maten van de openingsmars ‘Vita Mandolinistica’ (Johan B. Kok) waren de muzikanten hun zenuwen de baas en trakteerden ze de aandachtige toehoorders op een fraaie uitvoering. Nadien volgden nog tien werken die de muzikanten van Troubadour, o.l.v. Mia Pelen, in ca. 90 minuten en zonder pauze, bijzonder mooi vertolkten

Een hoofdrol hierin was weggelegd voor de sopraan Marjorie Ginczinger, die begeleid door het mandolineorkest en gesteund door de bijzondere akoestiek van het mooi gerestaureerde witte kerkje, excelleerde. Dit o.a. in het ‘Slavenkoor’ uit Nabucco, in de ballad ‘The Holy City’, in het Halleluja  van Leonard Cohen en in het  bijzondere ‘Ave Maria’ van Caccini,

Het mooie en uitgelezen programma werd gepresenteerd door voorzitter Hans van Wersch, die zijn liefde voor deze ‘gevoelige snaarmuziek’ niet onder stoelen of banken stak en deze graag met het dankbare publiek deelde. Aan het eind dank en bloemen voor de soliste, de muzikale leiding, alle muzikanten en voor de vrijwilligers van het Clemensdomein. Hierna werd het bijzondere concert besloten met een mooie vlotte toegift en gevolgd door koffie met gebak in het naastgelegen sfeervolle Domeinpaviljoen.

 

Al bij al een fijne muzikale middag en daadwerkelijk een FEESTELIJK CONCERT, waarvan zowel toehoorders als muzikanten zichtbaar genoten.

Foto’s en Tekst mandolinevereniging Troubadour uit Brunssum.(Volgend nieuwsbericht) »