Hoofdmenu

Geen zorgen over financiële situatie Zuyderland

Zuyderland is afgelopen week in de pers genoemd als een van de financieel zwakkere ziekenhuizen. In diezelfde publiciteit wordt ook telkens de relatie gelegd met de onlangs failliet verklaarde IJsselmeer Ziekenhuizen en het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam.

De Raad van Bestuur van Zuyderland herkent zich volstrekt niet in deze publiciteit, want onze positie is in geen enkel opzicht te vergelijken met deze ziekenhuizen.

Zuyderland is als het om de financiën gaat op de goede weg en heeft 2017 afgesloten met een positief financieel resultaat van € 2,5 miljoen. Zoals het er nu uitziet, stijgt dit resultaat in 2018 verder. Het concern heeft dan ook een forse financiële stap voorwaarts gemaakt. Het resultaat (EBITDA) is boven het landelijk gemiddelde; de netto kasstroom, het verschil tussen ontvangsten en uitgaven, is uitstekend. De jaarlijkse BDO benchmark, waar Zuyderland op de 64ste plaats staat, geeft overigens ook aan dat het concern in 2017 een forse rendementsverbetering heeft laten zien.

Dit alles betekent dus dat wij goed aan onze financiële verplichtingen kunnen voldoen.

Ook de zorgverzekeraars en banken hebben vertrouwen in deze financiële verbetering en hebben, net als de Raad van Bestuur, vertrouwen in de nieuwe koers van Zuyderland.

tekst Zuyderland en Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »