S.V.Brunssum dames 1  –  Fortuna dames 2     0-4

De Brunssum dames doen er alles aan om iedere week weer voldoende dames op de been te hebben om de wedstrijd te kunnen beginnen.
Dit alles in de wetenschap dat het volgend jaar waarschijnlijker rooskleuriger uitziet wat betreft de bezetting.
Voor de wedstrijd tegen Fortuna ontbraken, keepster Femke, Soraya, Nicolle, Rianne, Inge, Sigi en Naomi dus was het al een overwinning op zich dat men kon starten. Joes die nog te geblesseerd is om te voetballen is zo goed om in het doel plaats te nemen. De dames klagen echter nooit en ook nu stond men in het veld met een top motivatie.

Natuurlijk zijn de talenten van Fortuna in deze wedstrijd veel in balbezit maar Brunssum houdt goed stand in de eerste fase van de wedstrijd. Fortuna laat de bal rond gaan en Brunssum probeert steeds de bal vooruit eruit te halen en dit gaat de dames van Brunssum goed af, in de eerste 20 minuten krijgt Fortuna geen kans en er sluipt een kleine ergernis in de Sittardse ploeg.
Brunssum is niet bij machten gevaarlijk te worden, Dionne doet heel veel stoorwerk voorin en is constant balvast maar het middenveld is niet in staat er steeds overheen te komen. Tegenhouden is dus het devies voor Brunssum en dat lukt tot minuut 30.
Balverlies op het middenveld terwijl Brunssum in voorwaartse richting is wordt afgestraft. De rechtsbuiten van Fortuna wordt ingespeeld en deze haalt hard uit, Joes krijgt de bal op har vuisten maar niet voldoende om een goal te voorkomen 0-1.

Het spelbeeld blijft hetzelfde tot aan de rust, Fortuna in balbezit en dan vooral rond de middellijn en Brunssum loopt de gaten dicht om een grotere achterstand te voorkomen.
Dit lukt tot de rust en men gaat aan de thee met een 0-1 achterstand. Na de rust hetzelfde spel en nu probeert Fortuna het tempo op te voeren waardoor Brunssum nog verder terug moet. Met het uitvallen van Silvia een kwartier na de rust komt Suna in het veld. De Brunssum dames blijven knokken voor iedere bal maar de druk wordt te groot en Fortuna scoort in de 63e minuut de 0-2.
Met nog een kwartier te gaan offert Brunssum de extra verdedigster op om zo voorin makkelijker onder de druk uit te kunnen voetballen. Dit levert echter niet het gewenste effect op en Fortuna profiteert van de ruimte en scoort in de laatste 10 minuten nog 2x waardoor er met 0-4 wordt verloren door de Brunssum dames. Voor de wedstrijd werd er naar elkaar uitgesproken dat men tevreden kan zijn als na de wedstrijd iedereen alles eraan heeft gedaan en dat was zeker het geval. Een compliment voor de strijdlust en de weerbaarheid van de dames en succes bij de volgende wedstrijd.