Op deze alweer heel zonnige zondagmiddag stond het voor RKHBS altijd moeilijke uitduel tegen Kakertse Boys op het programma. Voor het eerst deze competitie kon trainer Mike Bisschops weer over de gebroeders Romeijn beschikken, die ook direct hun vertrouwde plekken in het centrum van de verdediging innamen. Toine Diederen (vakantie), Thymo Griesenbrock en Rick Hambuckers (beide blessure) behoorden nog steeds niet tot de selectie.

Vlak na de start van dit duel op de mooie grasmat van de lokale Boys sloeg het noodlot weer toe voor RKHBS. De sterke spits Yarin Meessen moest al na 2 minuten afhaken met een hamstring blessure, waardoor Steffan Wesche voor hem in de ploeg kwam. RKHBS had een duidelijk overwicht in de beginfase, maar bij de eerste de beste bal voor het doel van Erik Amkreutz was het raak. Een vrije trap vanaf het middenveld kon in de doelmond worden ingekopt door een spits van de thuisploeg: 1-0 na 10 minuten spelen. RKHBS pakte hierna de draad weer op en drong de tegenstander terug op eigen helft. Een hoge bal van Tomyen van Lierop belandde aan de 2de paal op het hoofd van Mick Mijnes, maar de keeper van de thuisploeg bracht met een fraaie safe redding.

Na een half uur leek het wel een schiettent, maar de bal wilde er maar niet in. Achtereenvolgens schoten van Brian Amkreutz, Bram Bemelmans en Mick Mijnes konden de goalie van de thuisploeg niet op de knieen dwingen. Ook bij navolgende acties van Mick Mijnes (geweldig afstandsschot) en Brian Amkreutz (solo langs 3 man) kwam steeds de doelman als winnaar uit de bus. Pas nadat ook Kakertse Boys weer iets van zich liet horen via Jeffrey Sprengers, viel voor RKHBS de meer dan verdiende gelijkmaker. Na een vrije trap van Chendo Kolker won Mick Mijnes weer het kopduel aan de tweede paal waarna het leer in de lange hoek viel: 1-1. RKHBS probeerde nu door te drukken, maar de tijd tot de rust was te kort.

Na rust was het weer RKHBS dat het initiatief naar zich toe trok. Bram Bemelmans soleerde over links en trok scherp voor. Voor open doel kwam Brian Amkreutz net een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken. Even later werd een vrije trap vanaf links van Jeffrey Sloote door Bram Bemelmans op de paal gekopt. In de tegenaanval ontsnapte RKHBS aan weer een achterstand. De thuisploeg kwam snel en goed door over rechts, de bal werd voorgelegd en voor open doel was de spits van de thuisploeg in staat de bal over de goal te werken. Daarna was het weer RKHBS dat via Bram Bemelmans gevaarlijk werd, maar zijn schot ging net over de lat. Jeffrey Sloote was geblesseerd geraakt en daardoor uit positie, waarna hij een overtreding nodig had om zijn tegenstander te stoppen voor de 16 meter. De vrije trap voor de thuisploeg werd hard en strak ingeschoten waarna de bal in de lange hoek verdween: 2-1. RKHBS reageerde getergd en in de eerste de beste tegenaanval was het hier ook raak. Mick Mijnes mocht een vrije trap nemen op 20 meter van het doel en schoot laag en hard raak: 2-2. Nog geen 10 minuten later kwam RKHBS op voorsprong.

Het was weer Bram Bemelmans die voorbij zijn tegenstander ging, door de daaropvolgende tegenstander uit balans werd gebracht en toen vol op de doelman stuitte: strafschop. Mick Mijnes schoot deze beheerst raak: 2-3. Hierna ging de thuisploeg in de resterende minuten alles of niets spelen met hoge ballen voor de goal. Vlak voor tijd resulteerde dit alsnog in de gelijkmaker doordat de doelman van RKHBS een lange hoge bal verkeerd inschatte en missloeg: 3-3. In de laatste 2 minuten van dit duel kreeg RKHBS nog evenveel kansen het duel toch nog in hun voordeel te beslissen. Een puntertje van Brian Amkreutz na goed doorzetten en een kopbal van de vrijstaande maar verraste Mick Mijnes aan de 2de paal werden echter gemist waardoor beide ploegen deze spannende en kansenrijke wedstrijd met een gelijkspel afsloten. Volgende week een welverdiende pauze en dan volgt het thuisduel tegen Voerendaal, nummer 2 op de ranglijst.