Uitwedstrijd van HC Nova dames 1 tegen HOCO dames 1

Gisteren stond onze uitwedstrijd tegen HOCO dames 1 op het programma. Nadat we deze week zelfs in extreme weersomstandigheden getraind hadden waren we er helemaal klaar voor. Toen Joëlle eindelijk gearriveerd was op de club vertrokken we met z’n alle richting Oisterwijk. We stonden op dit moment op de 2e plek met 15 punten en 0 verloren wedstrijden, dus dit wilde we graag zo houden!

Na een flitsende start stonden we al binnen 1 minuut met 1-0 voor. Na een mooie aanval stond Noa helemaal vrij in de cirkel en wist de bal goed binnen te flatsen. Na deze eerste minuut was het voor HOCO al heel snel duidelijk dat ze dit niet zouden gaan winnen met 11 man, ze hadden er toch echt 13 nodig! Ondanks dat we druk bleven zetten wisten ze een strafcorner te veroorzaken, waaruit de 1-1 werd gescoord. Zodra wij in de buurt van de cirkel kwamen kregen we de bal toevallig elke keer tegen en helaas profiteerde HOCO hiervan door te opperen dat de bal toch echt over onze doellijn was geweest. De scheidsrechter aan de andere kant van het veld was het hier ook mee eens en zo stonden we 2-1 achter. Met deze stand gingen we de rust in.

In de rust spraken we ons ongeloof uit en gaf Paul nog een aantal goede tips. We bleven goed combineren en kwamen een aantal keer voor het doel, waaruit we helaas (nog) niet wisten te scoren. We wisten het spel voornamelijk op hun helft te spelen, maar helaas scoorde HOCO alsnog de 3-1. Toch vochten we er met zijn allen voor en deden we er alles aan om er nog een gelijkspel uit te halen. Een kwartier voor tijd werden we beloond met de 3-2, Monique schoot de bal mooi het doel in! Dit was voor HOCO toch wel erg gevaarlijk en daarom vonden de scheidsrechters het nodig om zelfs onze trouwe supporter, Opa Walter, weg te sturen. Helaas wisten we niet meer te scoren en was dit de eindstand.

We staan op dit moment met 15 punten op een gedeelde 2e plek met Geldrop. Volgende week spelen we thuis tegen de koploper Berkel-Enschot dames 1. Hier hebben we allemaal heel veel zin in en we hopen natuurlijk dat er veel supporters langs de lijn zullen staan om ons naar de overwinning te juichen! We willen onze invallers heel erg bedanken voor het uithelpen vandaag, voor Jip was het zelfs de eerste keer bij dames 1! Hopelijk tot volgende week langs de lijn.