Op een zonnige, maar koude herfstmiddag stond op sportpark Terwaerden een wedstrijd tussen UOW’02 O19-1 en SJO Krijtland O19-1 op het programma. UOW’02, dat de competitie uitstekend is gestart, was terug te vinden op de 1e plek in de ranglijst met 12 punten uit 4 wedstrijden. SJO Krijtland vond zichzelf terug op de 10e plek met 4 punten uit 5 wedstrijden. Door een aantal blessures en een schorsing werd er bij UOW’02 een beroep gedaan op de breedte van hun selectie en waren zij gebrand om de 1e plek in de ranglijst vast te houden.

Scheidsrechter Riepen floot iets na 15.00u voor de eerste maal en al snel werd duidelijk dat UOW’02 het initiatief in handen zou krijgen. SJO Krijtland, dat met hun sterke aanvoerder in de voorste linie, druk wilde krijgen op de laatste linie van UOW’02, werd in de eerste minuten teruggedrongen op eigen helft. Daar waar SJO Krijtland in balbezit kwam, zat UOW’02 er kort op en probeerde het snel de bal terug te winnen door de duels niet te schuwen en het randje op te zoeken. Dit resulteerde al snel in een gele kaart voor Ian Essers, die in het druk zetten iets te fel het duel op zocht en scheidsrechter Riepen geen keus liet. In de 17e minuut kreeg UOW’02, na een aantal aardig gecreëerde kansen, een hoekschop. Deze werd scherp in de 16-meter gebracht door Ian Essers en Thymo Verreck was er als de kippen bij om de bal, die in de 16-meter bleef hangen, tegen de touwen te jagen en UOW’02 op een 1-0 voorsprong te schieten.

SJO Krijtland was het even kwijt en UOW’02 ging door waar het gebleven was. Met snel veldspel op de helft van SJO Krijtland gaf het aan dat zij de voorsprong snel wilden uitbreiden. Maar zoals ook al eerder in de wedstrijd, waar het felle spel van UOW’02 bestraft werd met een gele kaart, kregen ook Max Beckers en Tijn Klomp een gele prent van de scheidsrechter, na overtredingen op de helft van SJO Krijtland die eigenlijk niet nodig waren. Dit kenmerkt de gedrevenheid van de UOW’02 spelers, maar maakt de situatie duidelijk dat hierin een balans gevonden moet worden.

De gedrevenheid van UOW’02 riep zichtbaar frustratie op bij de spelers van waarbij de scheidsrechter meermaals hard toegesproken werd en hij aangaf hier niet van gediend te zijn. In de 26e minuut voetbalde UOW’02 vrolijk verder en kreeg Ian Essers de bal op de rechterflank. Hij leverde een vroege, maar prachtige voorzet af bij gelegenheidsspits Mika Mestriner en hij schoot UOW’02 op een 2-0 voorsprong. UOW’02 drong hierna meer en meer aan, waarbij SJO Krijtland hun frustraties meermaals verbaal uitte richting de scheidsrechter. In de 36e minuut riep scheidsrechter Riepen dan ook beide aanvoerders bij zich en vertelde hen dat hij de wedstrijd zou staken. Dit ter verbazing van menig toeschouwer.

De wedstrijd werd na een klein kwartier hervat met nog 9 minuten te spelen in de eerste helft en het was duidelijk dat SJO Krijtland zich het meest had opgeladen tijdens de ingelaste pauze. Zij kwamen in de 40e minuut op 2-1 en brachten de spanning terug in de wedstrijd. Dit nadat UOW’02 niet scherp was begonnen en de teugels liet vieren. UOW’02 zette de boel weer op scherp en deed al snel iets terug, daar waar wel wat hulp van de keeper van SJO Krijtland nodig was. Mika Mestriner lostte een schot richting het doel van SJO Krijtland en de bal werd door de keeper in eigen doel gewerkt, 3-1.

Vlak voor rust kwam SJO Krijtland op 3-2. Een hoekschop werd genomen en de bal werd rondom de 5-meter ingekopt. Hierdoor ging SJO Krijtland met een aardig gevoel de rust in en moest UOW’02 zichzelf herpakken. In de rust verlieten Tijn Klomp en Ian Essers bij UOW’02 de opstelling en maakten zij plaats voor Jordy Abel en Jelle Hendriks.
SJO Krijtland wisselde Luca Janssen voor Constantijn van Overeem en de wedstrijd werd hervat. Wederom was SJO Krijtland beter uit de kleedkamer gekomen en nam het initiatief over. UOW’02 kon het eigen spel niet meer spelen en werd teruggedrongen op eigen helft. Daar waar zij in de eerste helft nog op de helft van SJO Krijtland voetbalden, werden er nu nog sporadisch kleine kansjes gecreëerd.

In de 60e minuut drong SJO Krijtland dan ook aan voor de gelijkmaker en stuurde vanaf rechts een scherp aangemeten voorzet richting het doel van UOW’02. De verdedigers van UOW’02 wisten de bal niet te verwerken en SJO Krijtland kwam op 3-3. Een tegenvaller voor UOW’02, dat met dit jonge team nu het initiatief terug moest vinden.Nadat vanaf de zijlijn door trainers Brouns, Dekkers en Dörenberg de boel weer op scherp werd gezet, en Calvin Verreck en Calvin Horsch voor UOW’02 in de ploeg werden gebracht nam UOW’02 de touwtjes weer in handen en schoot aanvoerder Thymo Verreck UOW’02 weer op voorsprong door de bal vanaf 25 meter over de keeper in de lange hoek te schieten. Dit na sterk balbezit van Jelle Hendriks.

UOW’02 ging door en kwam op een 5-3 voorsprong, nadat de bal niet goed weg werd gewerkt door SJO Krijtland en Marijn Kösters in de 70e minuut met zijn linker slim en snel schoot en de bal achter de doelman in het doel deponeerde.Als kers op de taart schoot Armin Javorovac in de 90e minuut een geweldig doelpunt binnen. Jordy Abel schoot zijn vrije trap richting de 16-meter van SJO Krijtland en de bal kwam voor de voeten van Armin Javorovac, welke verwoestend uithaalde en de bal vanaf 20 meter, binnenkant paal, in de kruising schoot.UOW’02 won de wedstrijd met 6-3 en versterkt hiermee hun koppositie in de competitie. SJO Krijtland moet op zoek naar punten, daar zij in de winter natuurlijk niet onderaan willen eindigen. Duidelijk is dat UOW’02 met dit jonge, talentvolle en gedreven team op zoek moet naar meer, maar daarin wel de juiste balans moet vinden tussen gedrevenheid en slim spel.