Hoofdmenu

Weltania niet goed genoeg tegen Sporting Heerlen

Na drie overwinningen op rij, wachtte Weltania 1 –als gedeeld nummer twee op de ranglijst- deze middag koploper Sporting Heerlen.

De resultaten in de afgelopen wedstrijden tegen deze tegenstander boden weinig hoop op een goed resultaat en de start van de wedstrijd onderstreepte dat. Met vlot combinatiespel werd onze defensie stevig onder druk gezet en dieptepasses zorgden er voor dat Simon en René steeds rugdekking moesten geven. Na 15 minuten kon Weltania voor het eerst iets terug doen maar helaas was de kopbal van Willem niet hard genoeg om in de verre hoek in het doel te ploffen. De aanvallende impulsen openden voor Sporting echter ook nog de mogelijkheid voor de counter. In de 20ste minuut viel hieruit de 0 – 1.

Het verzet van Weltania werd 10 minuten later echt gebroken toen een lichte duw van Simon werd bestraft met een strafschop.

Het verhaal van de tweede helft is snel verteld. Het spelpatroon uit de eerste helft werd doorgetrokken. Zelfs het scoreverloop werd gekopieerd: eerst de 0 – 3 na een vlotte combinatie over rechts en 10 minuten later de 0 – 4 via een wederom te snel gegeven strafschop.

Na afloop waren de meningen gelijk: Sporting was vandaag een maatje te groot. De agressie die we de afgelopen wedstrijden in ons spel hadden gelegd, kreeg vandaag geen kans door hun snelle en gevarieerde combinatiespel. Er is echter geen man over boord want punten winnen tegen een tegenstander als zou alleen een bonus zijn. Het is veel belangrijker om die punten over twee weken uit Margraten mee te nemen. En daar kunnen we de komende trainingen hard aan werken.

Foto’s:©Parkstad Actueel / Tom de Cock, meer foto’s klik hier.(Volgend nieuwsbericht) »