RKMSV dames  –  S.V. Brunssum dames   0  –  0

De bus parkeren, de goal dichttimmeren en de loopgraven bezetten allemaal termen die in aanmerking komen voor de tactiek van Brunssum deze middag.Er werden weer 7 dames gemist door werk, zwangerschappen en blessureswaardoor men precies 11 dames had waarvan 2 nog niet fit genoeg zijn voor een hele wedstrijd.
Na 5 minuten is het duidelijk dat de Brunssumse niet waren gekomen om hun doelsaldo op te vijzelen maar om met hard werken de schade beperkt te houden en te gokken op een puntje.

RKSVM was dan ook constant in balbezit en probeerde de muur te doorbreken maar speelde in een te laag tempo om gevaarlijk te worden. In de 20e minuut ging een bal door het centrum maar een Mijelse voet kwam net te kort en zo kon Femke de bal oprapen. Schoten gingen naast of konden worden gepakt door Fem en aanvallen werden onschadelijk gemaakt voor ze echt gevaarlijk konden worden.Brunssum bleef zich terugtrekken en maakte het speelveld klein, hierbij werd geknokt voor iedere meter. Hierdoor speelde het spel zich wel constant op de Brunssumse helft af maar leverde het RKMSV in verhouding weinig kansen op en zo knokte men zich naar de rust met een 0-0 tussenstand.

De accu’s moesten in de rust weer worden opgeladen waarna men met dezelfde instelling de tweede helft inging.
Na de rust hetzelfde spelbeeld de dames uit Meijel 98% balbezit en de dames uit Brunssum een meer dan 100% inzet. De druk werd opgevoerd en de bal viel nu steeds vaker in de zestien van Brunssum maar alert verdedigen zorgde ervoor dat men niet de trekker kon overhalen.

Ook nu weer vlogen de ballen over of kon Femke de bal opvangen. Tot de 78e minuut, weer was de bal in het bezit van RKMSV rond de zestien alleen werd er nu wel een goed schot afgeleverd. De bal zeilde naar de hoek en enkele rood-witten armen gingen al de lucht in, Femke strekte zich echter en tikte de bal met een uiterste krachtsinspanning uit de hoek.
Zo werd de grootste kans van RKMSV onschadelijk gemaakt en stond het na 80 minuten nog steeds 0-0 en begon Brunssum te geloven in een klein wonder.

RKMSV bleef opbouwen en via de vleugels spelen, de verdedigers van Brunssum die al niet geheel fit startten bleven knokken maar waren kapot. De bal werd constant de zestien in geslingerd maar net zo vaak weer weggewerkt door de onverzettelijke Brunssum dames. De laatste 5 minuten braken aan en het werd steeds zwaarder, in de 86e minuut leek het dan toch te gebeuren een scrimmage in de vijf werd door een Meijelse op doel geschoten waar Kylie echter met een reflex en haar voet op schouderhoogte de bal op de lijn tegenhield waarna Femke definitief kon ingrijpen. De thuisploeg zag de bal over de lijn maar de goed fluitende scheidsrechter oordeelde correct en gaf aan doorspelen.

2 minuten voor tijd deed de MSV spits iets wat haar tot die tijd nog niet was gelukt, ze draaide op de 11 weg bij haar tegenstandster en kon daarna vrij op Femke af. In die 3 seconden die daarop volgden schoot de teleurstelling door iedereen die uit Brunssum kwam, zo hard geknokt en dan in de laatste minuten nog onderuit gaan. De spits deed daarna alles goed, nam de bal goed mee en schoot van dichtbij de bal hard langs Femke, deze haalde echter het beste uit zichzelf naar boven en redde met een geweldige reflex. Dit was tevens de laatste kans voor de thuisploeg, na het laatste fluitsignaal vielen verschillende Brunssum dames op de grond van vermoeidheid maar overheerste de vreugde. Het team heeft een prestatie neergezet die echt geweldig is en uiteindelijk ook loon naar werken heeft opgeleverd. Nog nooit een team zo hard zien vechten voor een 0-0 echt top.

Tekst: Een supporter en ArchiefFoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno