Sportclub’25 1 – FC Hoensbroek 1:3-0(1-0)

Scoreverloop: 21e min. 1-0 Ryan te Kampe, 59e min. 2-0 Marc Röhlen en 90+1e min. 3-0 Jordy Slangen.

Ook in haar 7e competitiewedstrijd keerde FC Hoensbroek met lege handen huiswaarts. Sportclub’25 stapte met een 3-0 overwinning van het veld af. Het is al de 5 opeenvolgende wedstrijd, dat de Hoensbroekse ploeg niet tot scoren wist te komen.

Ook in deze wedstrijd leek er in de 1e helft lange tijd geen vuiltje aan de lucht. De gasten bleven vrij simpel op de been en hadden het middenveld in handen. Toch was er een kleine waarschuwing, toen Hoensbroek-middenvelder Christiaan Meurders een kopbal van Maurice Reisinger op de doellijn moest keren. Namens Hoensbroek was Bas Coenen ook dicht bij de openingstreffer. Maar het was de ervaren Sportclub- doelman Ruud Hermans, die attent keerde. Halverwege de 1e helft stond toch de 1-0 voor de thuisploeg op het scorebord. Het was Hoensbroek-goalie Jeffery Boon, die faliekant misgreep op een onbeduidend schot van Ryan te Kampe. De gasten waren het opeens helemaal kwijt en mochten enkele minuten later van geluk spreken, omdat Rudie Piters een enorme kans van dichtbij onbenut liet. Vlak voor de thee kwam Hoensbroek wederom goed weg, omdat Marc Röhlen slechts een teenlengte tekort kwam bij een knappe vrije trap van Ryan te Kampe. Maar ook FC Hoensbroek liet nog voor de pauze iets van zich horen. Zo zag Elko Doven zijn harde pegel maar rakelings naast gaan.

In de 2e helft begon de gastenploeg wederom aardig. Cornée Frissen zette prima voor en zag Sportclub-routinier Reisinger missen. Maar Lars Knibbeler was namens Hoensbroek schijnbaar zo verrast, dat dit buitenkansje niet aan hem was besteed. Aan de overzijde weigerde scheidsrechter Hodzelmans de bal op de stip te leggen na een duel tussen Gijs van den Boogaard en Rudie Piters. De referee twijfelde even maar liet toch gedecideerd doorspelen. Maar niet veel later was toch het pleit beslecht. Een vrije trap van Lars Huits werd door doelman Boon maar halfjes verwerkt, waarna Marc Röhlen simpel kon binnen tikken: 2-0. Maar de gastenploeg weigerde op te geven en was via Dennie de Vries dicht bij de aansluitingstreffer. Maar wederom was Ruud Hermans bij de les en keerde prima. Ook een prima vrije trap van Guyvan Maessen maakte hij niet veel later vakkundig onschadelijk. Hierna was het de ploeg van trainer Pedro Ricksen, die de wedstrijd gecontroleerd uitspeelde. In blessuretijd was er zelfs nog de slagroom op de taart, toen invaller Jordy Slangen voor de 3-0 eindstand zorgde.