Hoofdmenu

Vlaamse meesterwerken uit de woonkamer van een Nederlandse kunstverzamelaar

Chambre Privée: Vlaamse meesterwerken uit de woonkamer van een Nederlandse kunstverzamelaar

Van 8 november 2018- 3 februari 2019

Suermondt-Ludwig-Museum (S-L-M),

Wilhelmstr. 18, 52070 Aachen

Hoe voelt dat eigenlijk als je een fortuin aan topschilderijen in huis hebt hangen. Hoe ziet de woonkamer eruit als je een kunstliefhebber bent die oude meesters verzameld? Hang daar een Brueghel boven de bank? En naast de Tv-stoel is dat een Brouwer? Kijkt een gepassioneerde kunstverzamelaar überhaupt wel televisie?

Sarvenaz Ayooghi, kunstcurator van het door de Nederlandse directeur Peter van den Brink geleidde Suermondt-Ludwig Museum (S-L-M) in Aachen, heeft zich al deze vragen gesteld en van daaruit een tentoonstellingsformat ontwikkeld. ‘Chambre Privée’geeft met originele topschilderijen en met fotowanden, waarop de authentieke ambiance en de atmosfeer van het thuis van de kunstverzamelaar is gevangen, – een unieke inkijk in de woonkamers van een mondiale Nederlandse kunstverzamelaar.

Die scheidt zich voor de top expo in Aken met pijn in het hart drie maanden lang van zijn zestien en zeventien -eeuwse meesterwerken en leent deze uit aan het S-L-M. In de topexpositie Chambre Privée in S-L-M zijn o.a. een Jan Brueghel, Adriaen Brouwer, Ambrosius Bosschaert, Frans Snyders  en Paul Bril te bewonderen.

Kwaliteit was altijd onze topprioriteit zegt de Nederlandse kunstverzamelaar, die mede uit veiligheidsoverwegingen anoniem wenst te blijven. “Om de definitie van kwaliteit te leren hebben mijn echtgenote en ik museums over de hele wereld bezocht. Dat scherpt je oog voor kwaliteit. Om te voorkomen dat de kunstmecenas thuis tegen lege muren moet aankijken komen worden in Aken eerst veertien van zijn Vlaamse meesterwerken tentoongesteld. Begin 2020 komen de Hollandse meesters naar S-L-M- Aachen.

Voor meer info zie: www.suermondt-ludwig-museum.de

Foto´s geleverd door Torena/Publiciteit(Volgend nieuwsbericht) »