Hoofdmenu

Alzheimercafé Parkstad

In het Alzheimer Café Parkstad komen mensen met dementie, mantelzorgers, hulpverleners en belangstellenden om informatie te krijgen, te delen en ervaringen uit te wisselen met lotgenoten. Elke bijeenkomst wordt ook een vooraf vastgesteld thema besproken.

Wanneer? De bijeenkomsten zijn elke tweede dinsdag van de maand. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De zaal gaat om 19.00 uur open. Entree, koffie en thee zijn gratis. Aanmelden is niet nodig.

Waar? De caféavonden worden gehouden in Heerlen, in de recreatiezaal van Zorgcentrum Tobias aan de Piet Malherbestraat 2 te Heerlen. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Volgende bijeenkomst

Dinsdag 13 november 2018 bent u van harte welkom in het Alzheimercafé Parkstad Heerlen.
Het onderwerp deze avond is: Parkinson en dementie.

De ziekte van Parkinson en dementie kennen meerdere gezichten met diverse kenmerken en verschijnselen. Ongeveer 45% van de mensen met Parkinson krijgt later in het ziekteproces dementie. Er zijn echter verschillen en overeenkomsten. Het stellen van een zuivere diagnose is van belang voor de vraag hoe iemand behandeld en begeleid kan worden.

Dr. P. van Domburg (neuroloog bij Zuyderland) zal op deze avond de belangrijkste kenmerken bespreken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Thijs Peeters, tel. 045-5416248.