Hoofdmenu

Lezing over Steenuil en Kerkuil in Kerkrade

 

 

 

 

Op maandag 12 november 2018 organiseert het Natuurhistorisch Genootschap in café Wilhelmina, Akerstraat 166 in Kerkrade-West, een onthullende avond over steen en kerkuilen. Aanvang is 20.00, de entree is gratis.

Tijdens deze avond dus aandacht voor twee typisch Limburgse uilen. Henk Beckers zal ingaan op de Kerkuil, een nacht-actieve uilensoort die door veel mensen hooguit als een witte schim gevangen in de koplampen of dood langs de weg wordt waargenomen. De Kerkuil is een typische muizenjager en dat is de reden dat de braakballen van deze soort graag gebruikt worden om onderzoek naar de muizen in een gebied te doen. Kerkuilen leven niet alleen in kerken, maar ook in boerderijen en andere oude gebouwen.
Geco Visscher gaat de Steenuil belichten. Deze dag-actieve soort was in het verleden een vertrouwd gezicht in de Zuid-Limburgse fruitboomgaarden, maar wordt steeds minder waargenomen. Het is een alleseter die zowel insecten, regenwormen, jonge vogels als kleine zoogdieren eet. Steenuilen zijn overdag actief en daarom veel eenvoudiger waar te nemen. Ze zijn echter sterk achteruitgegaan in onze omgeving en worden nog maar zelden gezien.

Foto Olaf Op den Kamp« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »