Hoofdmenu

Vanwege groot publieksucces valt zondag in Theater Aachen te genieten van een extra ingelaste voorstelling van de Verdi Opera La Forza del Destino

 

 

 

Vanwege groot publieksucces valt zondag in Theater Aachen te genieten van een extra ingelaste voorstelling van de Verdi Opera La Forza del Destino ,oftewel de macht van het toeval. Aanvang is 15.00. Om 14.30 start in de sfeervolle Spiegelfoyer van het Theater een interessante inleiding op het meesterwerk.

 

Synopsis: de jonge adellijke Leonora is gelieerd met Alvaro. Haar familie blokkeert de relatie. Als  Alvaro Leonora ophaalt voor een rendez vous stelt Leonoras vader zich in de weg. Alvaro probeert een dreigend handgemeen te ontlopen en gooit zijn pistool demonstratief voor zich op de grond. Een schot gaat af en de vader van Leonara sterft. De fatale gebeurtenis heeft ingrijpende gevolgen.  Alvaro en Leonora slaan op de vlucht en verliezen elkaar uit het oog. Leonoras broer die zich wil wreken vervolgt hen door heel Europa. De macht van het lot trekt mede daardoor de hele wereld in haar ban.

Voor meer informatie en kaarten: www.theateraachen.de

Foto Wil van Iersel