HC Nova dames 1 koploper na winst op HC Berkel-Enschot dames1

HC Nova dames 1 – HC Berkel-Enschot dames 1

Gisteren stond de wedstrijd tegen de koploper, Berkel-Enschot, op het programma. Nadat onze Mini’s van de week op een voortreffelijke wijze een doelpunt maakten, wisten we hoe we deze wedstrijd in moesten gaan om de 3 punten in Heerlen te houden!

Berkel begon met hun welbekende scoop vanaf de afslag. We onderschepten deze bal en zette meteen goede druk naar voren. Door goed samenspel creëerden we veel kansen. Gelukkig werd onze inzet beloond toen Yanou de bal de cirkel in flatste en Esmée de bal het doel in tikte, 1-0! We bleven hard werken en blokkeerden de aanvallen van Berkel-Enschot. Na vele kansen die er telkens niet tot een doelpunt leidde, kregen we een strafcorner. De rebound belandde op het hoofd van de lijnstop waardoor wij een strafbal kregen. Malou, onze strafbalspecialiste, greep deze kans met beide handen aan en scoorden links laag in het hoekje, 2-0! Met deze stand gingen we de rust in.

In de rust benadrukte Paul dat we zo door moesten blijven hockeyen en druk op de tegenstander moesten blijven uitoefenen. Om onder onze druk uit te komen ging Berkel-Enschot lange ballen naar voren spelen. Wij hadden het hier even lastig mee, waardoor zij een paar kansen creëerden. Deze benutten zij niet en wij herpakten onszelf. Doordat we nu onder hun druk uit wisten te spelen, kregen we nog een aantal kansen waar jammer genoeg geen doelpunten uit voortkwamen. De eindstand bleef 2-0!

Door deze overwinning op de nummer 1 en het verlies van Geldrop (nummer 2) zijn wij nu koploper!!! Deze positie gaan we volgende week uit bij Heeze met extra inzet verdedigen. We willen de invallers, Mijntje, Elin en Liedeke, bedanken voor het uithelpen en onze mini’s, Fleur en Sophie, voor het aanmoedigen.