Hoofdmenu

Vier prachtige bloembakken sieren Corneliusplein Heerlerheide Tijdens feestelijke (her)-opening Gen Coel mag iedereen de bakken vullen met bloembollen en plantjes

 

Op 6 november jl. hebben bewoners van Heerlerheide, met betrekking tot een viertal op het voorplein van icoon de “glazen koeltoren” van gebouw Gen Coel geplaatste 4 prachtige bloembakken, een buurtdeal gesloten met de Gemeente Heerlen. Namens hen ondertekende mevrouw Vlek en mevrouw van de Heuvel, onder het “wakende en deskundige” oog van Stadsdeelcoördinator Heerlerheide t.w. Elvira Ingenhoven, de overeenkomst (zie foto). De bloembakken zijn overigens geplaatst rondom de al geruime tijd aanwezige Social sofa voor de in dit artikel al aangegeven “glazen koeltoren”. Tijdens de feestelijke (her)-opening Gen Coel/Schunck Bibliotheek, komende donderdag 15 november, mag iedereen de bloembakken komen vullen met bloembollen en leuke plantjes. Graag zelfs, luidt het advies van de organisatie.

 

De feestelijke (her)-opening, inclusief de in het gebouw gevestigde Schunck Bibliotheek filiaal Heerlerheide, start vanaf 10.00 uur met een inloop tot 10.30 uur. Schunck bibliotheek Heerlerheide nodigt dan ook alle wijkbewoners uit om de herinrichting van de bibliotheek te vieren met een kopje koffie en iets lekkers. De officiële opening zal vervolgens plaats vinden om 10.30 uur. Om dit mee te beleven is het zaak om tijdig aanwezig te zijn. Na dit feestelijke plechtige moment zal de bibliotheek weer in het teken staan van een extra editie van de zo succesvolle maandelijkse uitvoering Uur van de Buurt Heerlerheide. Natuurlijk ontbreekt, ook tijdens deze extra editie, en nu al te omschrijven als een groeiende traditie, namelijk uitroeping Buurtheld van Heerlerheide niet.

Tijdens deze extra editie komen er bekende en onbekende buurtgasten aan het woord. Overigens zal de hele dag in het teken staan van feestelijkheden, kom een (taal)spelletje spelen, laat je portretteren of loop gewoon gezellig binnen om een praatje met wijkbewoners te maken. De bibliotheekmedewerkers heten u van harte welkom. Wijkbewoner en kunstenaar Terence Oey zal zichzelf en zijn tentoonstelling aan de bezoekers voorstellen. Terence maakt portretten van wijkbewoners en wie weet hangt het portret van een potentiele wijkbewoner “model”  ook in de bibliotheek. Loop binnen en maak kennis met deze kunstenaar en zijn tentoonstelling. Kortom, de benaming feestelijke (her)-opening Gen Coel, annex bibliotheek, komt dan ook geheel tot zijn recht.

Foto Bibliotheek Heerlerheide

 

 

 « (Vorig nieuwsbericht)