Inspiratieloos UOW’02 O19-1 leidt eerste puntverlies in competitie.

Of het aan het gure weer heeft gelegen of dat de aankomende opening van het carnavalsseizoen al in de hoofden heeft meegespeeld is gissen. Maar dat de wedstrijd UOW’02 O19-1 – ST SJO BMR/SNC’14/Geertruidse Boys O19-1 bol stond van het slechte veldspel en overtredingen over en weer is een feit. Op papier zou deze “topper” tussen de nr.1 en nr.3 van de ranglijst een waar voetbalfeest moeten worden. Helaas was dit niet het geval.

UOW’02 O19-1, dat door blessures een aantal spelers moest missen, begon de wedstrijd zoals het vooraf werd verwacht en probeerde vanaf het beginsignaal het initiatief te pakken.In de eerste paar minuten voetbalde UOW’02 veel op de helft van de tegenstander en moest BMR in de 5e minuut een vrije trap weggeven op zo’n 25 meter van het doel. Thymo Verreck nam plaats achter de bal en gaf een puntgave voorzet af op het hoofd van Jordy Abel die meteen de 1-0 binnen kopte achter doelman Jesse Lardinois. Hiermee werd het strijdplan van UOW’02, dat vroeg wilde scoren, duidelijk en kwam BMR er in de eerste minuten nauwelijks aan te pas.

BMR voetbalde verdedigend zeer compact, waardoor het voor UOW’02 steeds lastiger werd om de bal in de buurt van het doel te krijgen. Scheidsrechter Maurmair moest meermaals fluiten voor overtredingen van BMR in de buurt van het eigen doel, waardoor UOW’02 in de 15e minuut wederom een vrije trap kreeg. De lange aanloop van Ian Essers maakte duidelijk dat hij het in eén keer ging proberen. Ian trapte de bal richting het doel van BMR, waar deze onderweg nog door richting werd veranderd en keeper Lardinois hierdoor geen antwoord had op het schot van Essers, 2-0!

UOW’02 leek op rozen te zitten met 2 doelpunten in het eerste kwartier en BMR moest in de achtervolging. Tot ieders verbazing leek UOW’02, na het 2e doelpunt, wat gas terug te nemen en wat minder energie in de wedstrijd te steken. Hierdoor kwam BMR meer en meer in de wedstrijd en probeerde het met lange ballen richting spits Dahmen het doel van UOW’02 te bereiken.

UOW’02 kwam er nauwelijks meer uit en waar er balbezit was gaf het te snel de diepe bal op hun spitsen. In de 26e minuut probeerde BMR wederom via een snelle lange bal gevaar te stichten in de verdediging van UOW’02 en kwam het via een afstandsschot, na afwachtend gedrag van de verdedigers van UOW’02, op 2-1 en bracht het de spanning terug in de wedstrijd.In de daar op volgende 15 minuten was het spel van beide ploegen erg slecht en werd er nauwelijks meer over de grond gevoetbald. Hierdoor kwam BMR, dat met hun fysiek sterke spelers het UOW’02 zichtbaar lastig maakte, meer en meer in de wedstrijd en kreeg het in de 43e minuut een vrije trap welke overtuigend werd ingekopt door Florian Dahmen en hij hiermee de gelijkmaker op het scorebord zetten.

Tijdens de rustbespreking werd door trainers Brouns, Dekkers en Dörenberg nog maar eens duidelijk gemaakt dat niets vanzelf komt en dat UOW’02 meer beleving in het spel moest terugbrengen. Daarnaast werd Shawn Freeman vervangen door Jelle Hendriks.De tweede helft was nog geen 10 minuten oud of BMR kwam op een 2-3 voorsprong, nadat 2 spelers van UOW’02 niet in staat waren om de voorzet eruit te halen en Dahmen zijn 2e van de middag kon maken.

UOW’02 leek wakker geschud te zijn en probeerde elk duel om de bal te winnen en het initiatief weer terug te pakken. 5 minuten na de 2-3 werd een schot van Luuk Hermans gepareerd en bleef de bal in de 16-meter hangen. Armin Javorovac twijfelde geen moment en nam de afgeketste bal meteen op zijn slof en schoot de 3-3 binnen. Vlak na de 3-3 kwam Calvin Verreck in de ploeg voor Daan Wassen en werd Ian Essers, nadat hij een gele kaart had ontvangen voor een domme overtreding, vervangen door Calvin Horsch. De wedstrijd werd het laatste half uur feller en over en weer werden er overtredingen gemaakt waarbij je vraagtekens kon zetten. Scheidsrechter Maurmair moest optreden en trok nog 3 gele kaarten.Hoogstaand en interessant voetbal was er nauwelijks meer te zien en de wedstrijd eindigde in 3-3, een resultaat waar beide ploegen niet tevreden mee leken te zijn.

UOW’02 dient zichzelf en het goede spel in de komende week terug te vinden als het winterkampioen wilt worden. Niets komt vanzelf en er moet gewerkt worden om de punten binnen te sprokkelen. Komende zaterdag wederom een topper in de 1e klasse als UOW’02 op bezoek gaat bij RKHSV O19-1 dat met 18 punten en een wedstrijd meer gespeeld de koppositie van UOW’02 heeft overgenomen.