Hoofdmenu

Basisschool Horizon aardgasvrij

 

Minister Ollongren heeft vandaag bekend gemaakt dat de Heerlense basisschool de Horizon is geselecteerd voor het ‘Innovatieprogramma Aardgasvrije en Frisse Scholen. Van de 92 aangemelde basisscholen uit 72 gemeenten zijn uiteindelijk 11 scholen geselecteerd. Bij het selecteren van de scholen die mee mogen doen aan de pilot, stond kwaliteit voorop. Daarnaast is gekeken naar de verdeling over bouwperioden, de geografische spreiding en naar variatie in aanpak. De geselecteerde scholen ontvangen een stimuleringsbijdrage van €350.000,-.

 

Wethouder Jordy Clemens is trots dat basisschool De Horizon als enige Limburgse school is geselecteerd voor deze pilot. “Het gebouw zou al gerenoveerd worden om het geschikt te maken voor het onderwijs van morgen. Nu kunnen we  ook de duurzaamheidseisen van de toekomst meenemen. Dit wordt het eerste bestaande schoolgebouw dat aangesloten wordt op mijnwater.”

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 « (Vorig nieuwsbericht)