Hoofdmenu

Eerste 3D tekening in Heerlen

Heerlen heeft heel wat murals, maar nu is er voor het eerst een 3D-tekening.

Dit is ter ere van het Bovengronds Festival liet centrumorganisatie Heerlen Mijn Stad samen met Street Art Heerlen een optische illusie ofwel een ‘3D-grondschildering’ maken op het Wilhelminaplein in de binnenstad van Heerlen.

De Utrechtse kunstenaar Remko van Schaik was hiervoor uitgenodigd. In zijn ontwerp heeft Remko van Schaik zich laten inspireren door het Heerlense mijnverleden. Wanneer de bezoeker in de schildering stapt, waant hij/zij zich in een verlaten mijngang.

Fotowedstrijd
Heerlen Mijn Stad en Street Art Heerlen dagen mensen uit om een foto te maken in dit 3D-kunstwerk en deze te delen via social media met de hashtags #heerlenmijnstad en #bovengronds. Op de laatste dag van het nieuwe winterevenement ‘Wintertijd Heerlen’ (6 jan.) wordt de beste foto bekend gemaakt. De winnaar krijgt een prijzenpakket met daarin o.a. alle 5 de edities van het Heerlense stadsgidsje ENNE. Mee doen met de wedstrijd kan tot en met 5 januari 2019.

Foto’s:©Parkstad Actueel/ Tom de Cock

 « (Vorig nieuwsbericht)