Hoofdmenu

KINDERLEZING: LEER OUDE KAARTEN LEZEN EN ONTDEK KASTEEL HOENSBROEK!

 

Zaterdag 17 november staat bij Kasteel Hoensbroek het ‘Kasteel op de Kaart’. Oude kaarten kunnen ons veel vertellen over de geschiedenis van het landschap, de dorpen en de kastelen. Daarover geeft Elyze Storms van het Limburgs Geschied- en Oudheidkundig Genootschap om 11.00 uur een kinderlezing voor kinderen van 7- 12 jaar. De kosten zijn € 5,00 euro per kind en ouders zijn gratis. Dit is inclusief de entree voor Kasteel Hoensbroek! Dat biedt dus de gelegenheid om na de lezing samen uitgebreid op ontdekkingstocht door het kasteel te gaan. Let op: er is maar een beperkt aantal plekken voor de lezing. Aanmelden is daarom noodzakelijk, stuur een e-mail naar:  j.martens@historischgoud.nl.

 

Over Limburgse kaarten en identiteit

Deze lezing staat in het teken van LIMBURG ONBEGRENSD: over het ontstaan van Limburg én de Limburgse identiteit in twee tentoonstellingen.

Hoe is Limburg ontstaan door de eeuwen heen? En wat is de Limburgse DNA, die Limburgse identiteit nu eigenlijk? Ontdek het in deze twee – prachtig op elkaar aansluitende – tentoonstellingen in Kasteel Hoensbroek. Nog tot 13 januari 2019. Meer informatie is te vinden op: www.kasteelhoensbroek.nl.

Foto’s Kasteel Hoensbroek MuseumJeugdUniversiteit foto PascalMoors« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »