Hoofdmenu

Lezing: “50 jaar kunst”  door kunsthistorica Erna Charbon

 

Wanneer:     dinsdag 27 november

Adres:          Bibliotheek Landgraaf Raadhuisplein 1

Aanvang:      19.30 uur
Kosten:         gratis
Aanmelden : 045-5695660 of info@bibliotheeklandgraaf.nl

 

Deze lezing wordt gratis aangeboden door de Vrije Akademie Parkstad in het kader van hun 50jarig jubileum.

 


We gaan kijken en luisteren naar een verhaal over 50 jaar kunst in 50 beelden in het kader van het jubileum van de Vrije Akademie. Kunsthistorica Erna Charbon start in de jaren 60. De politieke ontwikkelingen en de kunstwereld lopen in deze periode soms opvallend parallel. Kunstenaars zetten zich af tegen de gevestigde orde, breken grenzen open en verklaren zich solidair met de ideeën en politiek van de “hippies”.

In de kunst na 1975 (het postmodernisme) zijn er geen overheersende stromingen meer, wel veel invloeden uit de stromingen van voor deze periode, die je ziet terug komen. De geschiedenis wordt een grabbelton waaruit kunstenaars naar hartenlust graaien. Inmiddels hebben politieke, maatschappelijke en technische ontwikkelingen de wereld van de 21ste eeuw heel erg verandert. Globalisering, de opkomst van nieuwe economieën, internet, recycling en hergebruik: het zijn belangrijke gebeurtenissen die de maatschappij en kunst van nu bepalen. Deze veranderingen zien we terug in de hedendaagse kunst.

 

 

 

 

 

 « (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »