Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht prediken gezonde rivaliteit en mooie derbysfeer

 

Op zondag 18 november aanstaande staat de ‘Derby van het Zuiden’ op het programma in de Keuken Kampioen Divisie (aanvang 12.15 uur). Roda JC Kerkrade gaat op bezoek in Maastricht. De kleine 30 kilometer die de clubs uit elkaar liggen maakt de wedstrijd altijd tot een zeer speciale.

 

 

Beide clubs hebben zich tot doel gesteld om van deze wedstrijd een sportief feest te maken en willen door positieve benadering van de derby een sportieve en spannende derbysfeer creëren en stimuleren.

De beide clubs ontlopen elkaar weinig op sportief gebied dit lopende seizoen. Op zondag 18 november slaat de winnaar van de derby wellicht een gaatje naar de andere Limburgse club in de divisie. De belangstelling voor de derby is groot. Het uitvak was binnen ‘no-time’ uitverkocht en de kaartverkoop in Maastricht loopt hard.

Het zijn allemaal tekenen dat de derby een absolute kraker gaat worden. En dat behelst natuurlijk wel wat extra aandacht. Na de negatieve gebeurtenissen rondom de Play-off wedstrijd die Roda JC in mei 2017 afwerkte tegen MVV, zijn de Limburgse clubs gezamenlijk in actie gekomen. Om de negatieve tendens tegen te gaan is gesproken over de normalisatie van wedstrijdbezoek. Derby’s moeten weer reclame voor het Limburgse voetbal zijn. Beide clubs roepen dan ook op om er één groot voetbalfeest van te maken.

Algemeen Directeur Harm van Velhoven van Roda JC: “Derby’s zijn de mooiste wedstrijden voor spelers om te spelen én voor supporters om bij te wonen. Fanatisme, sfeer en spanning vieren tijdens deze dagen hoogtij. Laten we dat positieve, fanatieke gevoel erin houden. Maar wel binnen de grenzen van het toelaatbare.”

Algemeen directeur Paul Penders van MVV Maastricht: “Deze wedstrijden zijn de krenten in de pap. Spelers zetten net een stapje meer. Bij de supporters komt de trots om de hoek kijken. Het is gezonde rivaliteit. Laten we het dus niet opkloppen naar termen als vijandelijkheid of agressie. Als we het op die manier benaderen, en de derbysfeer op een correcte, positieve manier hoogtij laten vieren, zal dat ongetwijfeld ook door beide supportersgroepen worden gewaardeerd en verstandig mee om worden gegaan.”

Foto®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

 

Geef een reactie