Hoofdmenu

Nipte nederlaag voor FC Hoensbroek vr1 tegen koploper RKVVL/Polaris vr1.

 

Na het verlies tegen Scharn afgelopen week stond deze week de wedstrijd tegen RKVVL/Polaris vr1 op het programma. RKVVL/Polaris staat mee bovenaan en is vooraf gezien een zware tegenstander. Maar met het goede voetbal van vorige week nog in het achterhoofd gaan de dames van FC Hoensbroek de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet.

 

We beginnen goed aan de wedstrijd. We zitten goed kort op de tegenstander en komen een paar keer goed voor de goal van RKVVL/Polaris. Het zijn kleine kansjes die niet benut worden. Na een balverovering op het middenveld geeft Rianne Wijnen een goede bal aan de zijkant op Anna Backus. Zij gaat langs de zijlijn naar voren en geeft een prima voorzet bij de eerste paal. Jill Irik, speelster van de MO17-1, tikt de bal net naast het doel. Helaas gaat deze eerste grote kans mis maar FC Hoensbroek dames hebben het betere van het spel en zetten de dames van RKVVL/Polaris goed onder druk. Nu wordt aan de linkerkant Daphne Coldenhoff weggestuurd en wordt opnieuw Jill in stelling gebracht. Helaas mist het schot op doel een beetje kracht en kan ook deze bal gepakt worden door de keepster van RKVVL/Polaris. 2 goede kansen zo in het begin van de wedstrijd. Dan komen de dames van RKVVL/Polaris er voor het eerst gevaarlijk uit en ja hoor het is meteen raak. Geheel tegen de verhouding in komen ze op voorsprong 0-1.

Gelukkig weten de dames van FC Hoensbroek de draad weer op te pakken en stuurt Seray Tubee Rianne Wijnen weg met een steekbal. Deze is helaas net iets te hard voor Rianne maar opnieuw zijn de dames van FC Hoensbroek weer gevaarlijk voor het doel van RKVVL/Polaris. Door balverlies op het middenveld bij de dames van FC Hoensbroek komt RKVVL/Polaris voor de 2e keer bij het doel van FC Hoensbroek en je raadt het al, de 0-2 is een feit.

Dit is dit seizoen het euvel bij de dames van FC Hoensbroek. Zelf het betere van het spel hebben maar de kansen niet kunnen afmaken en vervolgens tegen een achterstand aan kijken omdat de tegenstander bij maar 1 kans wel het netje kan vinden.

Opnieuw een domper dus. Maar de dames van FC Hoensbroek herpakken zich goed en laten daarna toch weer goed voetbal zien en blijven vechten voor iedere bal. Het vechten betaald zich uit. Seray Tubee werkt de bal met een geweldig schot na een corner van zus Audrey achter de keepster van RKVVL/Polaris. 1-2 en FC Hoenbroek wilt meer ze blijven aandringen en er worden weer diverse kansjes gemist onder meer uit goede corners van Audrey. Het harde werken wordt beloond Seray zet goed druk op de achterhoede van RKVVL/Polaris. Ze verovert de bal en loopt recht op de keepster af. Ze blijft rustig en maakt het goed af.

 

2-2!! Wie had dit gedacht tegen de medekoploper in de 4e klasse.

Na de rust gebeurd er niet zoveel er zijn aan beide kanten niet veel kansen. Maar spannend is het wel. Door de spanning wordt er door de dames van FC Hoensbroek vergeten om te voetballen maar ze komen daardoor gelukkig niet in de problemen voor het doel. In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt RKVVL/Polaris nog een corner en je voelt hem al aankomen….. De spits kopt de bal goed binnen in de verre hoek en er is geen redden meer aan door onze keepster Christel Boots. Helaas de 2-3 valt alsnog binnen.

Wat een enorme domper na deze zeer goed gespeelde wedstrijd. De complimenten voor de inzet en het spel van de dames van FC Hoensbroek.Nu proberen om volgende week de punten uit Maastricht mee naar huis te nemen bij de uitwedstrijd tegen RKHSV.

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 (Volgend nieuwsbericht) »