Gewichtheffen
Competitie Oberliga


In een spannende wedstrijd hebben de gewichtheffers van KSV Helios ook hun tweede wedstrijd weten te winnen.  Evenals Helios hadden Westerholt en Essen hun eerste wedstrijd gewonnen.

Maar in Simpelveld bleek alleen Westerholt in staat om gelijke tred met de Simpelveldenaren te houden. En hoe, tot op het laatst bleven zij in het kielzog van Helios uitstekend presteren met de dreiging om in de slotfase alsnog toe te slaan. Maar zover liet het team uit het kloosterstadje niet komen.
Uiteindelijk zegevierden deze terecht met 797 kilopunten tegenover 780 kilopunten voor SV Westerholt. KSV Essen 88 behaalde slechts 495 kilopunten.

 

Nina Steinschuld hield een dubbel gevoel aan deze wedsstrijd over. De jongste atlete in de gelederen van Helios presteerde uitstekend met 53 kilo bij het trekken. Daarmee verbeterede zij haar persoonlijk record met maar liefst 3 kilo. Maar tijdens de wedstrijd bleek dat ze absoluut niet fit was; reden voor de trainer Ralph Aretz om haar te beschermen en uit de wedstrijd te halen. Bas Goorden was haar vervanger en hij kweet zich uitstekend van zijn taak. Zowel bij het trekken als bij het stoten realiseerde hij persoonlijke records. Bij het trekken met 56 kilo (maar dit resultaat telde niet mee in de wedstrijduitslag) en bij het stoten met 74 kilo.


Bente Brauwers tilde een heel goede wedstrijd. Ze weet wat ze kan en liet met name in haar laatste beurt (bij het stoten) zien dat ze mentaal gegroeid is. Met een enorme vechtlust bracht ze deze beurt tot een goed einde. Met 65 kilo bij het trekken en 79 kilo bij het stoten realiseerde ze 216 kilopunten voor het team. Geen enkele atleet wist in deze wedstrijd dit resultaat te overstijgen.

Erwin Rasing is niet geheel klachtenvrij; dat neemt niet weg dat zijn presteren steeds een zeer belangrijke pijler is voor de Simpelveldenaren. Met 77 kilo (trekken) en 106 kilo (stoten) had hij een belangrijk aandeel in de winst van Helios; veel meer zat er voor hem niet meer in.

De meest besproken atleet van de avond was echter Eric Aller. Zijn eerste twee beurten bij het trekken mislukten. Maar overtuigd van zijn kunnen had hij zelfs het gewicht met 5 kilo verhoogt. Bij zijn laatste beurt met 95 kilo lag de complete druk van de wedstrijd op zijn schouders. Mislukte deze betekende dit dat hij op dit onderdeel geen resultaat zou hebben en dat Helios daarmee de winst al halverwege de wedstrijd kon vergeten. De spanning was voelbaar in de sporthal maar Eric liet zien dat hij terecht vertrouwen had in zijn kunnen. De geslaagde beurt bleek cruciaal en vanaf dat moment bleef Helios een kleine voorsprong houden. Ook bij het trekken, in de slotfase van de wedstrijd, kwam hij tot 115 kilo en daarmee was de wedstrijd definitief beslist.

Na twee wedstrijden gaat KSV Helios aan de leiding in de Oberlga. Op 15 december a.s. volgt de derde wedstrijd in Kreutztal (TV Eichen).

Tekst Pierre Gielen- KSV Helios en  Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie