SENSATIONALE ZEGE LYBRAE HEERLEN IN ISTANBUL

 

De dames van LYBRAE Heerlen hebben in de derde ronde van de ETTU-cup een even onverwachte als sensationele zege geboekt in Istanbul tegen de huizenhoge favoriet Fenerbahce: 1-3.

De eerste partij betrof het duel tussen de kopvrouwe van Fenerbahce, Bogdanova en Elena Timina. De laatste pakte enigszins verrassend de eerste én tweede game tegen de nummer 102 van de wereld die zichtbaar moest wennen aan de verdedigende speelstijl van Timina: 5-11 en 4-11. In de derde game lijkt de gewenning daar en wint Bogdanova met 11-3 maar in de vierde game wint Timina wint 11-7 en de partij met 3-1. Een geweldige opsteker voor LYBRAE Heerlen met het oog op een al dan niet spannende thuiswedstrijd.

Sibel Altinskaya is de nummer 2 van Fenerbahce maar kreeg tafeltennisles van- Shuohan Men: 0-3. (5-11, 11-13, 9-11). Dat Altinskaya in de 2e en 3e game nog dichtbij kwam was te wijten aan concentratieverlies van Men.

Wat gebeurde er allemaal in Istanbul, wat een stunt leek in de maak! In de derde partij klopt Ozkaya echter Gerarts met 3-0 (11-6, 14-12, 11-7) en brengt de Turkse dames terug in de wedstrijd. Met name in de tweede game laat Gerarts kansen liggen met drie verspeelde gamepoints. Enkele “kantballen” en een ongelukkige scheidsrechterlijke beslissing bij 12-12 zorgen voor de beslissing in een wedstrijd waar meer in had gezeten.

De vierde partij bracht de beslissing: Bogdanova  verloor in vijf games van Shuohan Men  (3-11, 5-11, 11-5,  13-11 en 10-12) die in de vierde game twee matchpoints liett liggen en ook in de vijfde game een tweetal malen Bogdanova laat ontsnappen. Bij de stand 10-11 was het echter raak.

Een enorme stunt van LYBRAE Heerlen in Turkije, volgende week vrijdag moet de return in “A Gene Bek” in Heerlen: de beslissing brengen. Gedaan is het nog zeker niet, daarvoor speelden de twee speelsters met top-150 ranking van Fenerbahce té ver onder hun kunnen vandaag. Maar dat was natuurlijk ook de verdienste van de Heerlense dames.

De uitslag van de eerste wedstrijd Lille (Fra) – Sparvagens (Zwe) was 3-0 en dus lijkt Lille de opponent te worden in de achtste finales van de winnaar van het tweeluik Fenerbahce-LYBRAE Heerlen. Rachel Gerarts: “Dat zou mooi zijn. Als 10-jarige ging ik met de bus mee naar Lille toen we daar in 2011 de halve finale van de ETTU-cup speelden. De voorzitter daar ken ik nog en hij mij vast ook. Het zou mooi zijn als ik zeven jaar later zelf speel in Lille. Maar dan speel ik hopelijk wel wat beter dan vandaag, ik kan veel beter!”.

 

Foto en tekst TTV Lybrae

Geef een reactie