Hoofdmenu

Streekduel Heerlen tegen Kerkrade,

 

VCH dames 1 tegen Furos dames 2,

de nummer 1 tegen de nummer 3.

Vrijdagavond 16 november 19;45 uur. De dames van VCH starten met het opzetten van het net, de reclameborden, het tel-bord enz. Ze hebben er zin in, maar lijken vanavond toch een beetje moe te zijn zo aan het einde van de werkweek. De jonge meisjes van Furos Kerkrade komen iets later ook de zaal binnen, ook zij hebben zin om een leuke pot te gaan ballen. De sfeer oogt leuk bij beide teams.

In de eerste set start VCH niet al te sterk en lijken ze nog even tijd nodig te hebben in de wedstrijd te moeten komen. Er vallen wat ballen op de grond die niet verdedigd worden waar zij normaal gesproken veel vlotter zijn. Daartegenover verdedigen de meisjes van Furos zeer goed. Ze kiezen goed positie en weten een heel aantal ballen mooi te verdedigen. Toch was dit onvoldoende om een voorsprong te kunnen pakken in punten gedurende de eerste set en zij verloren deze met 25-14.

In de tweede set begonnen de dames van de thuisspelende ploeg een stuk wakkerder te worden. Er wordt veel beter verdedigt, de pass komt netjes en de aanval begint lekker te lopen. Marcella Smeets laat wederom zien dat ze een goede spelverdeelster is en verdeelt de aanval mooi over alle posities. Iedereen is gretig en dat resulteert in een setwinst van 25-09.

In de derde set wordt het moeizamer voor de dames van VCH. Zij laten even wat concentratie zakken en geven de dames van Furos de kans om in hun spel te komen. Er komen prachtige rally’s tot stand waarbij aan beide kanten prachtig verdedigt wordt. Helaas blijken de jonge dames van Furos toch net niet door te kunnen zetten. Door goed opgepakt spel van VCH gaat ook deze set gaat met 25-17 winst naar de thuisspelende ploeg.

In de 4e set leken de dames van Furos toch wat gebroken na het verliezen van de hardbevochten 3e set. Met Layla Wirds aan de opslag was het snel bekeken. Deze set verloor Furso kansloos met 25-05. De beide damesteams bleken samen wel heel sportief…

In de kantine werd de wedstrijd nog even gezellig nabesproken en werd er nog samen eentje gedronken. Zo mooi kan het zijn…

ArchiefFoto®Parkstadactueel/Lucho Carreno