Schaesberg verliest de uitwedstrijd bij Deurne, einduitslag 3-1

Een lastige uitwedstrijd voor Schaesberg was de verwachting vooraf, op het harde kunstgrasveld van Deurne. Schaesberg moest wederom starten met een behoorlijk aantal spelers in de lappenmand. Dit biedt echter de jeugdige Noah Ngodizi de kans om voor het eerst in de basis te starten, ook nieuweling Dennis Scholly start voor het eerst vanaf de aftrap. Beide spelers behaalde een dikke voldoende, helaas leverde het geen punten op.

Geleerd van de vorige wedstrijd was er nog niet, want ook nu weer was er de snelle achterstand. Binnen 1 minuut stond de organisatie achterin nog niet goed en Deurne profiteert gelijk, 1-0. Schaesberg herpakt zich gelukkig snel in het begin van de wedstrijd en komt er zelf ook een aantal keer goed uit. Een voorzet door Tom Hoogervorst wordt jammer genoeg niet afgerond door Alan Benders, maar even later is het binnen het kwartier al raak. Tom Hoogervorst ziet de keeper te ver voor zijn goal staan en lepelt de bal met veel gevoel over de keeper heen, 1-1.

We zitten dan goed in de wedstrijd, waarin we ons via het middenveld een aantal keer goed vrij spelen om gevaarlijk te kunnen worden. Helaas zijn we in de eindpass jammer genoeg net wat te slordig, waardoor hele grote kansen nog uitblijven. Wel kan Alan Benders een goed lopende aanval afronden, maar hij komt net te kort om de trekker goed over te halen. En dan slaat Deurne ineens toe bij een aanvallende hoekschop van ons, komen ze er razendsnel uit. De buitenspeler van Deurne legt de bal vrij voor zijn rechter en haalt verwoestend uit, 2-1 na 35 minuten spelen. Dan gaat het spel op en neer en wordt er tijdens de rust gesproken over de mogelijkheden die er zeker liggen vandaag.

Helaas dwingt Schaesberg de 2e helft te weinig af, is er te vaak onnodig balverlies doordat er verkeerde keuzes gemaakt worden. Daar waar in de 1e helft nog via het middenveld de voetballende oplossing werd gezocht, werd er in de 2e helft te snel de lange bal gespeeld die meestal een prooi waren voor de verdedigers van Deurne. Brian Stevens kreeg nog een grote kans om de gelijkmaker te maken, maar raakte de bal verkeerd. De ingevallen Bryan Schachtschneiders mocht nog aanleggen voor een vrije trap van 20 meter, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman.

Verder dan dat kwam Schaesberg eigenlijk niet, de stootkracht voorin ontbrak om het Deurne nog echt moeilijk te maken. Deurne kon in de 2e helft al eerder de wedstrijd beslissen en deed dit uiteindelijk in de 88e minuut. Een goed uitgespeelde counter zorgde voor de 3-1 en daarmee was de wedstrijd beslist. Schaesberg moet nu gaan uitkijken en zal volgende week in de thuiswedstrijd tegen Geldrop hopelijk weer eens een overwinning kunnen boeken.