Steun het goede doel

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het weer slaat om; tijd voor warmte en gezelligheid. Sinterklaas en Kerst zijn in aantocht. Tijd om op zoek te gaan naar bijzondere presentjes voor je dierbaren. De historische kruisgangen van Abdij Rolduc in Kerkrade zijn dit jaar weer het decor voor Kerstwereld Rolduc. De 900 jaar oude abdij – een uniek complex op zichzelf – wordt omgetoverd in een magische kerstwereld met zeventig gezellig ingerichte kraampjes. De marktkramen worden speciaal geselecteerd op kwaliteit en kerstgedachte. Er worden bijzondere producten aangeboden op het gebied van kerstdecoratie en kunstzinnige kerstcadeaus. Hier vindt u net dat speciale cadeautje wat u nog mist voor onder de kerstboom. Voor kinderen, muziekliefhebbers en bourgondiërs een aanrader en ondertussen sponsort u goede doelen.

Kinderen Voor de kinderen is er een speurtocht uitgezet door de kruisgangen en er is een speciaal ingerichte kerstkamer waar ze naar hartenlust kerstversieringen kunnen knutselen. Een heus Poppentheater staat voor hen op het programma en ze kunnen volop genieten van het bewegende, magische Winterlandschap van Servé Kuijer.
Koren Geen Kerst zonder muziek. Verschillende koren uit de regio brengen hun liederen ten gehore in het, met prachtige muurschilderingen versierde, kerkje van stichter Lambertus van Rolduc.
Kletskoppen! Onder het genot van een glas Glühwein even bijkletsen met geliefden? In de Foyer en in de Kannunik kunt u genieten van diverse hapjes en drankjes. Zelfs natafelen met een heerlijk 3-gangen menu is mogelijk? Reserveer hiervoor alvast een tafel in de sfeervolle Kloosterbrasserie ‘De Kanunnik’. Er zijn een beperkt aantal tafels beschikbaar.
Kerkraadse goede doelen De opbrengsten van Kerstwereld Rolduc 2018 gaan ook dit jaar weer volledig naar goede doelen. Aan de stand van Rotary kunt u lekkers voor onder de kerstboom kopen. Ook de opbrengst hiervan gaat volledig naar het goede doel. In de afgelopen 6 jaar kon zo bijna € 100.000,00 terugvloeien in de samenleving. Zo wil Rotaryclub Kerkrade graag bijdragen aan het welzijn en welbevinden van de stad en haar inwoners. Via de website www.rotary.nl/kerkrade is hierover meer informatie te vinden.

Kom naar Kerstwereld Rolduc 2018
Zaterdag 1 december en zondag 2 december
Zaterdag 8 december en zondag 9 december

Openingstijden
Zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Locatie Entree
Abdij Rolduc Volwassenen: € 3,50
Heyendallaan 82 kinderen tot 12 jaar gratis
6464 EP Kerkrade
Voor meer informatie, ga naar www.kerstwereldrolduc.nl

Foto´s Abdij Rolduc

Geef een reactie