Brunssum kreeg het grillige Eikenderveld op bezoek, een ploeg waarvan men weet dat er veel kwaliteit inzit maar ook een ploeg die dit niet iedere zondag laat zien.
Maar dit was niet een gewone zondag want tegen Brunssum zijn de jongens van Eikenderveld  op een of andere manier wat extra gemotiveerd lijkt het wel.
En dat bleek al snel, goed snel combinatiespel gevolgd door goede individuele acties zorgde ervoor dat Brunssum niet alleen met de rug tegen de muur stond maar ook dat men na 10 minuten al met 0-2 achterstond.

Brunssum werd overrompeld en kon pas na een kwartier er iets tegenover zetten en enkele goede aanvallen plaatsen echter zonder resultaat. Daar waar de tegenstander zich voetballend van zijn beste kant liet zien deed men dat qua gedrag zeker niet. Het leek wel of een scherpschutter het had gemunt op de spelers van Eikenderveld, men viel met veel geschreeuw en theater om de 5 minuten alsof men werd neergeschoten. De scheidsrechter bleef echter kalm en professioneel, floot goed voor overtredingen maar had zeker niks met al het theater. Hiermee haalden de gasten zich tevens uit de wedstrijd en kon Brunssum iets meer tegengas geven.
Maar als je dan terug komt en je weer kan meten met de tegenstander dan moet je wel bij de les blijven en dat deed Brunssum niet. In de 35e minuut verdedigd Brunssum zeek knullig uit, door het midden werd de bal in de voeten gespeeld van een tegenstander en deze pakte het vroege Sinterklaas cadeautje graag uit 0-3. Als je dan denkt dat de gasten uit Heerlen de wedstrijd gaan uitvoetballen met hun kwaliteiten dan heb je het mis, het gezever en gezeur tegen de scheidsrechter nam alleen maar toe. Dit leidde in de 40e minuut tot zoveel commentaar dat de scheidsrechter een speler van Eikenderveld met rood wegstuurde. Brunssum had intussen wel al iets terug gedaan, Yannick had er met een prima kopbal uit een corner 1-3 van gemaakt. Dit leek echter voor de statistieken aangezien de gasten bleven klagen en zeuren waarna de scheids affloot en de wedstrijd leek te staken. Eenmaal binnen gaf hij echter aan dat hij had gefloten voor rust maar dat was meer een zoethoudertje.

Na de rust ging Brunssum op zoek naar de aansluiting maar Eikenderveld beschikt echter buiten hele irritante spelers ook over hele goede spelers. En met 10 spelers waren de gasten gevaarlijker dan de 11 van Brunssum. Met een prima counter zette Eikenderveld dan ook 1-4 op het scorebord waardoor de wedstrijd wel gelopen was. Maar niets is minder waar, nadat Calvin een voorzet van Bjorn goed had binnengekopt was er weer wat hoop voor Brunssum. Nadat de ingevallen Dean gevloerd werd binnen de zestien was de toegewezen penalty de uitgelezen kans op de aansluiting en een spannend slot.
De pingel werd in eerste instantie knap gered door de goalie maar de goed oplettende Ali was er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te schieten 3-4.
Niet veel later was het Dean die met een knappe kopbal bijna gelijk maakte aar de doelman redde knap. In het laatste kwartier dacht Eikederveld weet je wat laten we eens gaan voetballei i.p.v. irritant te wezen, en als de ploeg van Eikenderveld dit doet zijn ze niet te houden en snijden ze als een warm mes door de boter. En zo liep Brunssum zich op zoek naar de gelijkmaker stuk op de verdediging en scoorde Eikenderveld in de counter nog 2x en bracht men de eindstand op 3-6.
Nu met goede hoop naar de volgende wedstrijd want het seizoen is nog lang.