Voor Schaesberg stond de belangrijke wedstrijd tegen Geldrop op het programma, het was hoognodig om weer eens een overwinning te boeken. Maar helaas, dit gebeurde niet. Schaesberg kreeg ondanks de waarschuwingen vooraf, opnieuw te maken met een vroege achterstand. Ditmaal in de 3e minuut, was het weer raak. Slap verdedigen en onvoldoende druk op de bal leverde een afstandsschot op, die in de lange hoek via de binnenkant van de paal binnen valt. Opnieuw moest gelijk de achtervolging ingezet gaan worden.

Schaesberg probeerde de rug te rechten en speelde in de eerste 20 minuten aardig mee in balbezit. Zodra het echter in de buurt van het vijandelijke doel kwam, was het steeds te slordig in de passing en de aannames van de bal. Hierdoor hadden we weliswaar meer balbezit, maar konden we nauwelijks voor echt gevaar zorgen. Geldrop liet zich wat inzakken en kwam er in de counter vaak snel en gevaarlijk uit. Het tweede doelpunt van Geldrop valt op miraculeuze wijze, een indraaiende hoekschop valt bij de 2e paal binnen zonder dat de bal door iemand is getoucheerd. Een domper, die zijn weerslag heeft op het spel. Geldrop voelt zich gesterkt door de voorsprong en maakt nog voor rust de 0-3. Met het schaamrood op de kaken, gaan we het kleedlokaal in. Dit moet anders en veel beter in de 2e helft.

In de 2e helft maakt Timo Regtop al vrij snel 1-3 met het hoofd en Schaesberg lijkt nu ontwaakt. Geldrop wankelt even en via Tom Hoogervorst krijgt Schaesberg een uitgelezen mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Dit bleek helaas een dure misser, want even later maakt Geldrop de 1-4 en lijkt de wedstrijd al beslist. Als er dan ook nog een persoonlijke fout in de defensie van Schaesberg wordt gemaakt, wordt het zelfs 1-5, door een makkelijk gegeven strafschop. Ondanks de achterstand blijft Schaesberg proberen om de uitslag iets dragelijker te maken en dit lukt via Ricky Schmitz, 2-5.

Een pijnlijke nederlaag waardoor we nu echt in de gevarenzone terecht komen en snakken naar een overwinning. Het team moet zich snel zien te herpakken, want er komen nog een aantal zware wedstrijden aan voor de winterstop. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Heeze, die als promovendus keurig op een 5e plek staan.