Laatste etappe Toekomst Tour Parkstad van 2018

 

 

Praktische duurzame tips van bewoner Kerkrade

 

Afgelopen zaterdag was de laatst etappe van de Toekomst Tour Parkstad van 2018. De energiemakers bezochten een van de 19 energie neutrale woningen aan de Burgemeester Savelberglaan in Kerkrade. Een bezoek waarbij de bewoners de heer en mevrouw Siuzdak de energiemakers positief verrasten met een berg aan praktische tips om zelf duurzaam te wonen en te leven. Nieuwsgierig? Kijk op www.facebook.com/toekomsttourparkstad/ waar de energiemakers via vlogs en posts de tips gaan delen. Natuurlijk kregen wethouder Dion Schneider en de bewoners de erkenning “Toekomst Tour Proof”.

 

Met de Toekomst Tour brengen eigen inwoners van de acht Parkstad gemeenten als energiemakers bestaande oplossingen in beeld om elkaar te stimuleren om samen duurzaam te leven. Deze voorbeelden delen ze onder andere ook op de site www.toekomstourparkstad.nl en social media kanalen.

 

Concrete tips die iedereen meteen kan oppakken

De laatste etappe van de Toekomst Tour Parkstad van dit jaar gaat naar de Gemeente Kerkrade. Na een ontvangst door wethouder Dion Schneider op de markt van Kerkrade vertrok de “gele golf” op de tandem naar de Burgemeester Savelberglaan. Daar staan 19 woningen van HEEMwonen. De woningen zijn energieneutraal. Geïsoleerde gevels en isolerend (driedubbel) glas in raam- en deurkozijnen. Zonnepanelen, elektrische radiatoren, zonneboiler en mechanische ventilatie met warmteterugwinning. Het meest indrukwekkende zijn de uiterst praktische tips van de heer Siuzdak die de energiemakers gastvrij ontvangt. Concrete weetjes die voor iedereen toepasbaar zijn. Bekijk voor meer informatie de vlogs van de energiemakers op de Facebookpagina van Toekomst Tour Parkstad .

 

Toekomst Tour langs energie-initiatieven in Parkstad

Inwoners van de 8 Parkstad gemeenten bezoeken als energiemakers per tandem energievolle projecten in Parkstad. Zij brengen tijdens hun bezoeken goede duurzaamheidsinitiatieven die er al zijn onder de aandacht van iedereen. Zo leren inwoners van elkaar wat er al gebeurt en stimuleren ze elkaar om ook zelf aan de slag te gaan.  Zij vertellen hierover op social mediakanalen zoals Facebook en via lokale media.

 

Waar komt de Toekomst Tour vandaan?

De Parkstad gemeenten (Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal) hebben met PALET (Parkstad Limburg Energie Transitie) de ambitie uitgesproken om in 2040 energieneutraal te zijn. Om dit te bereiken is naast het beperken van energieverbruik ook het opwekken van duurzame energie nodig. Een samenwerking tussen inwoners, overheden, bedrijven en instellingen vormt de basis voor succes.

Foto Toekomst Tour Parkstad

 

 

Geef een reactie