Op deze zondag lag de tegenstander niet zo ver weg, RKHBS uit Heerlen was de tegenstander. De door blessures, werken en zwangerschappen getroffen dames uit Brunssum vertrokken met 11 speelsters om zich ook daar weer met hand en tand te verdedigen.

1 positief nieuwtje was er wel want Joes maakte na ruim een jaar haar rentree, nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd maar iedereen was blij haar er weer erbij te hebben.
De wedstrijd begon zoals de vorige wedstrijden, Brunssum liet HBS aan de bal en liet zichzelf ver terugzakken. De tegenstander probeerde de eerste minuten meteen druk te zetten maar het tempo was hiervoor te laag om de Brunssum verdediging te verschalken. Tot de 12e minuut, een vrije trap van een meter of 20 leek in eerste instantie niet heel gevaarlijk, de bal werd echter steeds langer en zeilde zo in de verre hoek 1-0.

Dit is net het scenario dat Brunssum wilt voor komen, toch bleef men rustig en stond de verdediging goed. De Heerlense dames waren veel in balbezit maar Brunssum zette hier een gedisciplineerde verdediging tegenover zodat er geen kansen werden weggegeven. Na 20 minuten schoof Brunssum een verdedigster iets door waardoor de voorhoede ook iets meer aan voetbal toekwam. Ook RKHBS probeerde een mannetje meer op het middenveld te creëren door af en toe een verdedigster door te laten schuiven. In de 25e minuut was het de goed spelende laatste man/vrouw van HBS die inschoof maar op dat moment ook balverlies leed wat Brunssum in de mogelijkheid bracht om om te schakelen.

Dit deed men dan ook op een perfecte manier, de onderschepte bal werd op links naar Tess gespeeld en deze gaf een perfecte cross pass op de diepgaande Joes. Deze nam de bal in eerste instantie niet goed mee en werd naar buiten gedreven maar haar schot verdween via de vuisten van de keepster toch in het doel 1-1.
Tot aan de rust bleef het spel hetzelfde en de stand ook. Na de rust zakte Brunssum weer terug en begon men in de voorhoede al met verdedigend werk, opbouw ontregelen en hard werken was het motto. 10 minuten na rust haalde Brunssum uit voorzorg Joes eruit dit om haar de kans te geven goed te herstellen en een kans op een nieuwe blessure te voorkomen.

Dit hield in dat men even met 10 dames verder moest. 5 minuten later melde Ellen zich zodat Brunssum weer met 11 verder kon. Achterin werden veel duels uitgevochten en heel af en toe kon Brunssum eruit komen, zo ook in de 63e minuut. Dionne kwam na een goede combinatie door in de zestien maar haar schot kon net geblokt worden en tot corner verwerkt worden. Deze werd genomen door Tess en zei legde de bal perfect op het kopke van de aanstormende Saskia die de bal hard binnenkopte 1-2. Brunssum was euforisch en een stunt leek mogelijk.

Zeker omdat RKHBS nog niet veel kansen had gehad ondanks het vele balbezit. Toch viel de gelijkmaker, een goede pass binnen de zestien stelde een Heerlense in staat te scoren en dat deed zij dan ook onhoudbaar en zo stond het na 78 minuten 2-2. Bij Brunssum namen de pijntjes toe en was het knokken voor een punt, RKHBS kon echter geen vuist meer maken en waardoor de punten gedeeld werden deze middag.

Nog een laatste vermelding, in de eerste helft moest een speelster van RKHBS het veld verlaten nadat zij geblesseerd raakte na een sliding, wij hoorde dat het een ernstige blessure betreft en willen haar hierbij veel sterkte wensen en een voorspoedig herstel.