Na de onverwachte winst van vorige week thuis tegen Voerendaal, stond hedenmiddag het thuisduel tegen promovendus Abdissenbosch op het programma. Deze ploeg met oude bekende Marvin Veltingh in de gelederen had vorige week de eerste punten van koploper KVC Oranje afgesnoept, dus de mannen van Mike Bisschops waren gewaarschuwd.

In het begin van de wedstrijd hadden de bezoekers een veldoverwicht, maar zij waren niet in staat doelman Toine Diederen in verlegenheid te brengen. Ook op de verre inworp, het sterke wapen van Abdissenbosch, werd door de verdediging van RKHBS goed geanticipeerd. Een eerste speldenprik van de thuisploeg kon genoteerd worden na 15 minuten toen Roel Romeijn doorschoof op het middenveld, Brian Amkreutz aangespeeld werd en Mick Mijnes de bal na de pass van Brian ineens over het doel schoot. RKHBS kwam iets dichter bij het doel toen Bram Bemelmans een slechte uittrap van de keeper onderschepte en van 25 meter afstand rakelings over de kruising schoot.

Nadat meerdere aanvallen stranden door een slechte eindpass, was het na 35 minuten toch raak. Een voorzet van Brian Amkreutz vanaf de linkerflank werd afgeslagen, waarna Steffan Wesche de bal aan de linkerzijde weer oppikte. Zijn voorzet was op maat, en Yarin Meessen kon keihard raak koppen: 1-0. In plaats van door te gaan met aanvallen, verloor RKHBS zich voor rust in foute passes en lieten de bezoekers weer van zich horen in aanvallend opzicht. Verder dan een gevaarlijke inzet aan de eerste paal die maar net naast ging na een corner, kwam Abdissenbosch echter niet.

Na de thee zette RKHBS aan om de wedstrijd te beslissen, met enkele kansjes tot gevolg. De bezoekers probeerden met counters via hun snelle spitsen tot succes te komen, en dit leek ook na 12 minuten te lukken. De rechtsbuiten kwam na een steekbal oog in oog met doelman Toine Diederen, maar de betrouwbare keeper kwam als winnaar uit dit duel. Ook bleek er al sprake te zijn van buitenspel. In het laatste half uur kwam Bram Bemelmans op de linkerflank helemaal los, en draaide zijn tegenstander hoorndol. Na bijna 20 minuten spelen ging hij voorbij 2 tegenstanders de 16 meter in en legde breed op Mick Mijnes, Zijn schot kon de doelman echter nog niet verontrusten. Na 25 minuten spelen veroverde Chendo Kolker, die een sterke pot speelde op het middenveld, de bal en speelde de mee opgekomen Thymo Griesenbrock aan. Thymo bereikte Brian Amkreutz en deze bedacht zich niet lang en schoot op doel. De bal leek een makkelijke prooi voor de doelman, maar de schutter wist later te vertellen dat het een perfecte zwabberbal was waar hij lang op had geoefend. Het leer verdween (hierdoor?) vlak langs de verbijsterde goalie in het doel: 2-0.

De gasten die tot nu toe pas 6 keer scoorden deze competitie vertoonden goed veldspel, maar konden niet echt gevaarlijk worden in de 16 meter. De wedstrijd was gelopen, maar er kwam nog een kers op de taart. Bram Bemelmans mocht een corner nemen na een van zijn vele solo’s op links. Hij legde terug op Jeffrey Sloote die in een keer hard uithaalde en doel trof. De keeper stond aan de grond genageld omdat het leer onderweg nog licht werd beroerd door een verdediger: 3-0. Een verdiende overwinning aangezien RKHBS zich de gehele wedstrijd de betere ploeg toonde. Volgende week gaat RKHBS op bezoek bij Geuldal in Schin op Geul, dat net als RKHBS de laatste 2 wedstrijden in winst wist om te zetten.