Hoofdmenu

Vmbo’ers leren solliciteren bij aftrap JINC Zuid-Limburg  

107 leerlingen van het Herlecollege in Heerlen krijgen op donderdag 29 november les in solliciteren. En dan niet van hun leraar, maar van mensen uit de praktijk: 14 professionals uit het bedrijfsleven maken tijdens rollenspellen duidelijk hoe je een goede stageplek of bijbaan verovert. Voorafgaand aan de training trappen ex-profvoetballers Roel Brouwers en Nathan Rutjes, die nu werken voor Roda JC Midden in de Maatschappij, de start van JINC Zuid-Limburg letterlijk af. 

 

 

Voor JINC, een non-profitorganisatie die opkomt voor jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand, is deze ochtend een belangrijk moment: we vieren ermee dat we voortaan ook in Zuid-Limburg actief zijn. Niet alleen met Sollicitatietrainingen, maar ook met Bliksemstages. Tijdens deze korte bedrijfsbezoeken steken de kinderen de handen uit de mouwen op zoveel mogelijk afdelingen, zodat ze ervaren wat ze leuk vinden en wat bij ze past.

Met deze activiteiten wil JINC kinderen die opgroeien in gebieden met armoede voorbereiden op een succesvolle loopbaan. Dat is belangrijk, want deze leerlingen krijgen vaak te maken met kansenongelijkheid. Bijvoorbeeld omdat ze minder rolmodellen hebben en over een kleiner netwerk beschikken dan leerlingen uit rijkere buurten. Of omdat ze minder goed weten wat er op de arbeidsmarkt te koop is.

Talent
Angelique Middeldorp, vestigingsdirecteur van JINC Zuid-Limburg, kan niet wachten om aan de slag te gaan. “Ook in onze regio groeien veel kinderen op die niet de kansen krijgen die ze verdienen. We willen hen een steuntje in de rug geven, want zij hebben net zoveel talent als ieder ander. Landelijk gezien bereikt JINC ruim 47.000 jongeren per jaar. Door die ervaring weten we dat onze aanpak effectief is.”

Even blij met de uitbreiding is managing director Mark Wiermans van Accenture, dat samen met APG founding partner is van JINC in Limburg. “Als partner van JINC vinden we het belangrijk om ook in deze regio samen te werken. Zo dragen we bij aan het creëren van meer kansen voor kinderen die dat nodig hebben. Dat past bij ons wereldwijde ‘Skills to succeed’ programma waarmee we al 2,2 miljoen mensen hebben bereikt. Onze medewerkers vinden het ook belangrijk om vrijwilligerswerk te doen. Zo bereiken we twee doelen: een maatschappelijke bijdrage leveren en een goede werkgever zijn.”

De uitbreiding van JINC naar Zuid-Limburg kon mede tot stand komen dankzij steun van de Postcodeloterij.

 

Programma: 
09.00 – 9.30 uur: opening JINC Zuid-Limburg, met officiële aftrap door Roel Brouwers en Nathan Rutjes.
09.30 – 12.15 uur: sollicitatietraining

12.30 – 13.30 uur: lunch

 

De training vind plaats bij Brightlands Smart Services Campus, Smedestraat 2 in Heerlen.

Over JINC
Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 45.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.

Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.

Teks en Foto  JINC