Goalgetter Danny Latten voetbalde jaren zonder enkelband

 

VV Schaesberg zonder goalgetter Danny Latten is als een pyromaan zonder lucifers. Dat openbaarde zich ook zondag nog eens in het door Schaesberg kansloos verloren zes puntenduel tegen Geldrop.  Vanaf nu moet VV Schaesberg echter door zonder haar doelpuntengarant. De beste spits van Limburgse amateurvoetbal heeft noodgedwongen een punt gezet achter zijn imponerende voetballoopbaan.

De sportieve navelstreng tussen VV Schaesberg en vedette Danny Latten is abrupt doorbroken. Latten (30) moet vanwege een gemankeerde enkel noodgedwongen stoppen met voetballen. Een MRI-scan bij de orthopeed bracht aan het licht dat de linkse enkel van de linksbenige voetballer dusdanig veel schade heeft dat verder voetballen onverantwoord is. Een enkelband is complet weg, een andere is nog slechts fragmentarisch aanwezig. Ook is er forse schade aan het kraakbeen in de enkel. Een hard gelag ook voor de beresterke spits zelf, die zijn langjarige vereniging VV Schaesberg, dat na de nodige spelersaderlatingen, een moeilijk seizoen wacht, nog graag een seizoen uit de brand had geholpen. Ook had de Landgravenaar daarna nog graag een afsluitend seizoen met zijn twee broers bij LHC gespeeld. Maar voetballen is voor de doelpuntengarant en een van de beste spitsen in Limburgse amateurvoetbal geen optie meer. Na enkele nachtjes slapen was ik vrij snel    De arts stelde voor om de enkel te ontlasten door hem de komend weken vast te zetten via een plastic brace.

Weer pijnvrij kunnen lopen wordt voor Latten nu het doel.  “Op 18 december heb ik een vervolggesprek met de orthopeed en wordt ook een mogelijke operatie besproken. De reconstructie van de enkelbanden is een ingrijpende operatie. Daarvoor moet een gat worden geboord in zowel het gewicht alsook in de voetzool. Hoewel ik sinds twee jaar niet meer werk als gymleraar – ik kon geen nieuwe baan vinden en werk nu tot mijn volle tevredenheid als Intercedent bij Wiertz Personeelsdiensten – zal ik zo’n zware operatie niet uit de weg gaan, als de arts daartoe besluit. Ik wil namelijk graag weer een enkel waarmee ik nu en inde toekomst normaal en zonder klachten kan functioneren in het reguliere maatschappelijke leven.”

Foto’s®Parkstadactueel/Lucho Carreno

 

 

 

 

Geef een reactie