Hoofdmenu

Café Mondiaal, 54ste aflevering

Elk jaar rond 10 december klimmen velen met Amnesty International in de pen. Verspreid over de hele wereld schrijven mensen die dag in bibliotheken, buurthuizen, scholen, supermarkten en cafés miljoenen brieven en kaarten. Ze schrijven voor mensen, die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die gedwongen werden te trouwen of vastgezet werden, omdat ze voor hun mening uitkwamen.

Dit jaar krijgen vrouwelijke mensenrechtenactivisten specifiek aandacht. Wereldwijd staan mensenrechtenverdedigers onder druk. Vrouwelijke activisten hebben het vaak extra zwaar. Vrouwen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting. Tijdens ons gesprek zullen we hier nader op ingaan, waarbij we ons ook de vraag stellen wat er moet gebeuren om vrouwelijke activisten beter te beschermen. Tevens wordt aandacht besteed aan 70 jaar Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Café Mondiaal, 54ste aflevering
Donderdag 6 december, aanvang 19.30 uur.
Café Pelt, Pancratiusplein 48, 6411JZ Heerlen-centrum