Hoofdmenu

Limburg is een uniek broodje rijker.

Het vréugbreudje

Het Vréugbreudje is bedacht door Louis schrijver Hilgers en Peter Hagedoren ter introductie van het prachtige Boek: Zuid Limburg, heel even voor mij alleen.
Het broodje is vanaf deze week exclusief verkrijgbaar bij alle winkels van Echte Bakker Hagedoren.
Van de opbrengst van elk vréugbreudje Gaat 10 cent naar de Stichting Kinder Projecten Guatemala waar Peter Hagedoren mede oprichter van is. Deze Stichting bouwt scholen voor de allerarmsten in Gatemala (www.kinderprojectenguatemala.nl).

Liefde
Het Vréugbreudje is een trendy ciabatta-desem broodje en is gemaakt van witte tarwe bloem gemengd met een kleiner deel speltbloem en durum tarwegries.
De prachtige donkere kleur ontstaat door de toevoeging van donkere mouten en door de durum tarwe. Door de toevoeging van veel water ontstaat een unieke open spekkige structuur. Het vréugbreudje is rijkelijk gevuld met Limburgse walnoten.

Vanuit de behoefte aandacht te vestigen op de wondermooie schoonheid van ons geliefde Zuid-Limburgse land hebben Louis Hilgers en Wijand van Lieshout vanaf 2015 gestaag en gefocust gewerkt aan een bijzonder verhalen/beeldenboek met als titel ‘Zuid-Limburg heel even van mij alleen’. De verhalen en het fotomateriaal zijn ontstaan tijdens onze 25 wandelingen in de achttien gemeenten (anno 2018) van Zuid-Limburg. Zij wandelden in de vroegste rafelranden van de nacht (tussen 4 en 6 uur), in afwachting van het blauwe of gouden uurtje. In woord en beeld hebben zij getracht die schoonheid te vangen. Indringende en plastische beschrijvingen, sfeervolle beelden … even mijmeren over het Limburg van toen. Het boek eindigt met de mooie tekst: “vandaag was mijn tocht als het ware een tocht langs Memory lane. Ik ga huiswaarts, de verse broodjes van de warme bakker Peter Hagedoren wachten…..Hoensbroek was even van mij alleen“« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »