Hoofdmenu

Monschau Festival presenteert eerste headliners

Het Monschau Festival heeft al de eerste grote headliners van het Monschau Festival 2019, van 16 tot en met 25 augustus bekend gemaakt. Op het programma staan o.a. de temperamentvolle Bizet opera Carmen, Jan Josef Liefers & Band, Liefers is ook bekend als tv-acteur speelt o.a. de humoristische Tatort patholoog en de Keulse cultband de Höhner, die een weer ongetwijfeld geslaagde één twee aangaan met het orkest van de jonge symfonie Köln.

Met de ultravroege presentatie geeft het Monschau Festival ook een krachtig toekomstsignaal. Nadat ondernemer en langjarige hoofsponsor Georg Weiss en zijn cultureel zeer bevlogen zus Dorit Schlieper enkele weken geleden bekend maakten dat ze zich terugtrokken als aandeelhouder en als sponsor uit de Monschau Festival GmbH werd her en der gevreesd voor het voorbestaan van het Euregionaal gekende festival. Het was immers juist de Monschauer super ondernemer en ereburger Hans Georg Weiss die de Festspielen in 2000 na vijftig jaar weer nieuw leven inblies. Zijn levenswerk leek na overlijden oneindig te worden voortgezet door zijn kinderen. Maar daar kwam dus nu een einde aan.

(C) Polacsek.com

Eens te meer bleek daarna de kracht en flexibiliteit van Monschau Festival ‘Macher’ Helmuth Lanio. Hij slaagde erin om met Ruth Breuer en Ralf Kaulard twee nieuwe sterke aandeelhouders voor het Festival te winnen en met Alexander Wilden, voorzitter, CEO en eigenaar van de Schwartz Group een nieuwe sterke cultuur begeesterde sponsor. Alexander Wilden, die een stichting in het leven heeft geroepen ter ondersteuning van jeugdige muziektalenten, vierde recentelijk nog zijn vijftigste verjaardag met een even fantastisch als memorabel Katherine Jenkins galaconcert in Parkstad Limburg Theater Heerlen.
Voor een overzicht van het voorlopige programma en reservatie van tickets zie: www.monschau-festival.de----escape_autolink_uri:75e20e13c48e8489e87725fd0719c05a----

Foto’s geleverd door: Torenapubliciteit