Hoofdmenu

Zondag première Roméo et Juliette in Theater Aachen

Zondag gaat in Theater Aachen met Roméo et Juliette het meest romantische verhaal aller tijden in première. Charles Gounod schreef zijn Roméo et Juliette, gebaseerd op William Shakespeares The Tragedy of Romeo and Juliet. De eerste uitvoering van deze wereldberoemde opera in vijf akten stond in Parijs op het podium in 1867. De regie van Ewa Teilmans voert je in Theater Aachen ademloos mee in het tragische liefdesverhaal van de jonge geliefden, Romeo en Julia. Aanvang is 18.00. Om 17.30 is er een inleiding in de fraaie Spiegelzaal van het Theater.

Synopsis:

Twee jongeren uit elkaar vijandig gezinde families in Verona – de Montagues en de Capulets – worden verliefd op elkaar. Maar hun liefde mag niet bestaan. Romeo en Julia gaan echter liever dood dan dat ze niet bij elkaar kunnen zijn. Ze bedenken een plan, maar dat loopt anders af dan verwacht. De onmogelijke liefde tussen de mooie Julia Capulet en de stoere Romeo Montague spreekt al eeuwen tot de verbeelding en is misschien wel het meest romantische verhaal aller tijden. Gounod vatte de vete tussen de beide families en de jonge maar tragische liefde in verrukkelijke melodieën.

Tweede Shakespeare-opera
Na De Koopman van Venetië is de romantische opera Romeo et Juliette het tweede Shakespeare-stuk dat in korte tijd in Theater Aachen op het podium wordt gebracht. De muzikale leiding is in handen van de getalenteerde Britse dirigent Christopher Ward. De romantische opera wordt in het Frans gezongen, met Duitse boventitels. Roméo et Juliette is een van de vier bijzondere theatervoorstellingen in Aken die in 2019 met de bus vanaf Theater Heerlen wordt bezocht.

(C) Wil van Iersel

Meer informatie via: www.theateraachen.de

Foto’s: Wil van Iersel