Hoofdmenu

KVC Oranje ontvangt Rood Groen LVC’01

Komende zondag staat in de vierde klasse B van het amateurvoetbal weer een mooi affiche geprogrammeerd. Koploper KVC Oranje, nog steeds ongeslagen, ontvangt Rood Groen LVC’01 uit Lemiers. Die laatste ploeg staat hoog in de middenmoot, dicht bij plek drie op de ranglijst.

Vorig seizoen won KVC Oranje in Lemiers met 4-1. Die zege was verdiend. Het duel in Bleijerheide werd ook door oranje-wit gewonnen, met 3-2. Die zege kwam er na een 0-2 achterstand bij de rust en bovendien niet zonder het nodige fortuin. Dat wil zeggen, direct na de hervatting kreeg Bart Diederen namens Rood Groen LVC’01 tot twee keer toe de kans de 0-3 te scoren. Hij liet dat toen na, KVC Oranje profiteerde en won alsnog door treffers van Martijn Sangen, Niels Lanckohr en Ritch Vienerius.

Dit seizoen doet KVC Oranje weer mee om de prijzen. Rood Groen LVC’01 lijkt een stuk sterker dan in de vorige voetbaljaargang. Zo werden Eikenderveld, RKTSV en Abdissenbosch in eigen huis verslagen.
Vorige week werd thuis tegen Voerendaal verdienstelijk gelijkgespeeld, 2-2. Bij Abdissenbosch werd het maar liefst 6-0 voor de mannen uit Lemiers. Als je dan bedenkt dat KVC Oranje bij diezelfde club op 0-0 bleef steken, tot nu de enige niet gewonnen wedstrijd, dan weet je dat Rood Groen LVC’01 een gevaarlijke opponent voor de koploper kan zijn.

Verder hebben we van doen met twee ploegen die het vijandelijke net veelvuldig weten te vinden. Rood Groen LVC’01 kwam tot nu toe in tien duels tot het respectabele aantal van 22 treffers, KVC Oranje was zelfs al 30 keer doeltreffend. Het kan dan haast niet anders, zo zou je toch denken, dat ook in de onderlinge confrontatie weer het nodige aan productiviteit te zien zal zijn.
Het duel betreft de derde ontmoeting in de tweede periode. De eerste is gewonnen door KVC Oranje. Nu is er dus weer een nieuwe fase aangebroken. KVC Oranje wil graag omhoog kijken en voor de titel gaan. De ploeg uit Lemiers zal voorlopig kijken om een kleinere prijs binnen te halen, in de vorm van deelname aan de nacompetitie. In de tweede periode staat de ploeg van trainer Jeremy van Wissen, die onlangs overigens zelf weer de voetbalschoenen aantrok, en met succes, op plaats vier op twee punten van RKHBS, KVC Oranje en WDZ, eerste achtervolger van KVC Oranje in de totaalstand.

In meerdere opzichten staan er dus belangen op het spel bij deze confrontatie. Wellicht een uitnodiging om een bezoek te brengen aan de wedstrijd. Die begint zondag overigens al om 14.00 uur, dit in verband met de vroeg invallende duisternis. KVC Oranje en Rood Groen LVC’01 heten u in ieder geval graag welkom.

Foto:©Parkstad Actueel / Lucho Carreno(Volgend nieuwsbericht) »