Hoofdmenu

Voerendaal in de laatste minuut uit de beker

Gisteravond een heuse ‘awayday’ voor de mannen van Voerendaal in de beker, waarin uit gevoetbald moest worden tegen Wilhelmina 08 uit Weert.

Met een volgeladen bus werd vroeg vertrokken om tijdig aanwezig te zijn op het complex van deze tweede klasser. Al snel hadden we door dat we terecht waren gekomen op een van de grootste vetweien van Limburg met de nodige hobbels wat het spel van beide ploegen niet ten goede kwam. Mede hierdoor ging het lange tijd gelijk op. Freek zat er enkele keren heel goed tussen voor onze goal en Cas zag twee goede pogingen gered worden door de doelman van de thuisploeg. Na rust eenzelfde spelbeeld. Brian probeerde over de uitgekomen keeper te schieten maar schoot naast en Freek hield andermaal diverse ballen eruit.

Even leek Michel 1 op 1 met de keeper te gaan voor de openingsgoal maar hij werd randje buitenspel afgevlagd. Aan de overzijde werd de counter in de kruising gerost en zo kwamen we een minuut of 10 voor tijd met 1-0 achter. We kwamen met een offensief en het briefje van Koeman werkte voor ons vandaag ook. Jim was mee naar voren, draaide open en kon meegeven op de op gestoomde Jeroen die strak raak schoot in de korte hoek. Grote vreugde bij iedereen die in de bus zat, maar zoals tegen Eikenderveld, RKHBS, Brunssum en Rood Groen ook al gebeurde, kregen we andermaal in de laatste minuut weer een goal tegen en ditmaal was het de 2-1.

Met een allerlaatste alles of niets actie wisten we toch weer de vijandige zestien te bereiken en velen dachten in de kluts aan een penalty na een overtreding op Michel maar de scheids vond het niet voldoende voor een elf meter. Helaas bleef het dus bij 2-1 en eindigde hier, maar zeker met opgeheven hoofd, ons bekeravontuur.

Wilhelmina 08 – Voerendaal 2-1
Doelpunt Jeroen Klinkenberg

Archieffoto:©Parkstad Actueel« (Vorig nieuwsbericht)