Hoofdmenu

Moeizame wedstrijd voor Weltania

Weltania 1 heeft de moeilijke wedstrijd tegen Centrum Boys met 4 – 3 gewonnen. Moeilijk omdat we door perioden van slordig spel, de tegenstander steeds weer lieten terugkomen in de wedstrijd.

Al in de tweede minuut Sjors van Velzen met een kopbal de voorzet van Frank Teerling doeltreffend af te ronden. Eén minuut later kwam Sebastiaan van Middegaal een teenlengte te kort om ook de tweede voorzet van Frank in een doelpunt om te zetten. Weltania bleef leuk combinerend de aanval zoeken. De tegenstoten van de gasten waren echter ook dreigend, vooral als Badre Kotbani aan de bal kwam. Job Grooten had zijn handen meer dan vol aan deze behendige spits. Na 10 minuten scoorde Brahim Benhamed maar drie minuten later zorgde Tom Hilgers echter weer voor de voorsprong toen zijn schot via het hoofd van een verdediger over de doelman zeilde.

Op het half uur had Brahim Benhamed de gelijkmaker voor het intikken na een schitterend uitgevoerde counter maar hij mikte de bal over de lat. De treffer viel wel aan de andere kant toen Sander Theunissen een lange periode van balbezit bekwaam afrondde met een krullende bal in de lange hoek. Centrum Boys leek het geloof in een goed resultaat te vergeten, maar slordig spel van onze zijde bracht hen weer terug in de race. Badre Kotbani trof doel met een afstandsschot nadat onze verdediging de bal maar niet kon wegwerken.

Direct na de rust zorgde dezelfde speler voor de gelijkmaker en de gasten geloofden weer helemaal in een goed resultaat. Gelukkig echter hebben we dan nog altijd het wapen van de verre ingooi. Zo ook dit maal en nadat de bal door Sjors was verlengd, kon Frank aan de tweede paal de 4 – 3 binnenkoppen. Het leek er op alsof de krachten bij de tegenstander een beetje wegvloeiden, maar met deze stand blijft iedere situatie in het doelgebied gevaarlijk. Gelukkig hielden Niels Vroomen en vooral René Bliek in onze verdediging het hoofd koel en konden we een toch wel verdiende zege bijboeken.

Foto’s:©Parkstad Actueel, meer foto’s klik hier.