Hoofdmenu

Filmcafé – Lion bij de Bibliotheek Nuth

waar: Openbare Bibliotheek Nuth
wanneer: donderdag 20 december 2018
aanvang: 19.30 uur
deelname: € 3,00 voor leden, € 5,00 voor niet leden (incl. koffie/thee). Contante betaling op de dag zelf
aanmelden: tot uiterlijk drie dagen vóór aanvang van de film via contact@bibliotheeknuth.nl, tel. 045-524 4000, of in de bibliotheek!

 

Deze herfst en winter organiseert bibliotheek Nuth 6 FILMAVONDEN. De aangeboden films zijn allemaal boekverfilmingen; het aanbod is gevarieerd qua thema en sfeer. Maria Kleijnen (cultuurwetenschapper en leesclubleidster) leidt elke film kort in. Vandaag vertonen wij: LION naar het boek van Saroo Brierley: Mijn lange weg naar huis
De derde film dit seizoen is Lion (2016) waarin het waargebeurde verhaal wordt verteld van de 5-jarige Saroo (gespeeld door Dev Patel), die in 1986 in een dorpje in Noord-India woont.
Wanneer hij meereist in de trein met zijn oudere broer die werk zoekt, laat zijn broer hem wachten op het station. Hij valt in slaap en als hij wakker wordt, raakt hij in paniek en vlucht een trein in op zoek naar zijn broer. Uiteindelijk belandt Saroo in Calcutta. Hij spreekt de lokale taal niet en zwerft over straat, totdat hij wordt opgenomen in een weeshuis.
Dan wordt hij geadopteerd door het echtpaar Brierley uit Tasmanië (Nicole Kidman en David Wenham). Hij groeit op tot een succesvolle jonge man. Door een samenloop van omstandigheden gaat hij uiteindelijk pas 25 jaar later op zoek naar zijn familie.

Het verhaal is gebaseerd op het boek A long way from home van Saroo Brierley zelf. De film werd genomineerd voor 6 Oscars en in Nederland omschreven als misschien wel de meest ontroerende film van het jaar. Een film om niet te vergeten!
speelduur: 1 uur 48 min.« (Vorig nieuwsbericht)