Hoofdmenu

Winternights Festival 2018 

WINTERNIGHTS FESTIVAL IS COMING

Het programma van Winternights Festival is rond, ruim 20 makers staan in de startblokken, er is een fonkelnieuwe website en de posters hangen er fraai bij…

We nodigen je van harte uit om van de partij te zijn. We zijn er klaar voor!

Winternights presenteert work-in-progress van de talenten uit de podiumkunsten van vandaag, de voorhoede van morgen: ‘onaffe’ projecten van a-typische makers, kunstenaars wiens werk zich niet zomaar laat vatten door de geijkte disciplines. Choreografen, theatermakers, performers, componisten, filmmakers en beeldend kunstenaars, allen ontwikkelen via gedurfde projecten een nieuwe vormentaal en mixen performance, installatiekunst, dans en theater.

Winternights Festival is het initiatief van SoAP Maastricht, VIA ZUID talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg en C-TAKT.

Welkom
We hopen je op Winternights te mogen verwelkomen waar een 20tal makers werk zal presenteren, toetsen en testen. De fabriekspanden van Het Radium vormen het decor van Winternights. Verschillende ruimtes in en om het KunstFront (festivalhart), het LAB-gebouw, de Rubberfabriek en de Gashouder zijn omgetoverd tot presentatieplekken, ateliers, podia, bars, hangout of dansvloer.

Beloftevol
Op de website is alle info over het programma, de makers en de speeltijden te vinden.
Hierbij alvast het linkje naar de Timetable en onderstaand overzicht van de makers die dit jaar geselecteerd zijn door SoAP, VIA ZUID, C-TAKT en partners SALLY dansgezelschap Maastricht, Intro in situ en FASHIONCLASH*:

Anouk Friedli – Anthony van Gog – Audrey Apers – Benjamin Vandewalle – Dan Musset & -Laurent Delom – Dario Tortorelli – Johannes Bellinkx – Lisa Horvath – Lola Bogaert – Maria Dominguez – Oona Libens – Patrick Housen – playField. – Rita Hoofwijk – Ruud Horrichs – Salomé Mooij – Sam Scheuermann – Sien Vanmaele – TAAT – Timo Tembuyser.

* Alle namen onder voorbehoud van wijzigingen.

Praktisch
Vrijdag 21 en zaterdag 22 december 2018 | Aanvang beide dagen 15.00 -23.00 uur| op vrijdag nadien nog een feestje in het festivalhart.

Festivalhart: Kunstfront, Het Radium (Sphinxkwartier), Cabergerweg 45 in Maastricht.
www.winternights.nl

Winternights Festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Grensverleggers, Innovatieagenda Maastricht, Prins Bernhard Cultuurfonds en Edmond Hustinx Stichting. Winternights dankt ook: KunstFront, Sándor Sinkó, Mandrill, Radium Boulders, Studio Stad, Toneelgroep Maastricht, Toneelacademie Maastricht, Belvedère, FASHIONCLASH, IPAL en Sphinxkwartier Maastricht.