Hoofdmenu

Voerendaal neemt de 2de plek over van WDZ in onderling duel

Waar menigeen de marinade al over de kalkoen aan het smeren was en de punch al gemixt was voor de komende kerstdagen, vond de knvb het een goed idee om nog een speelronde in te gelasten. Doordat er vorige week werd afgelast wegens 1 cm sneeuw mochten we nog een week langer door.

Tegenstander was WDZ dat in de basis niet de beste mat heeft, maar met zand was er een en ander geprepareerd waardoor er toch gespeeld kon worden. Met een constante miezerregen en grijs decor begonnen we niet slecht aan de wedstrijd. We kwamen ook op voorsprong via een hard en zuiver afstandsschot van Kjell na goed werk van Alain. Aan de overzijde lepelde WDZ de bal vaak door het centrum richting de twee spitsen maar de keren dat het gevaarlijk werd stonden ze vaak buitenspel, stond Freek enkele malen paraat en ook de defensie was goed aanwezig. Toch kregen we een makkelijk gegeven penalty tegen na hands van Jim en de spits schoot deze hard raak waardoor de vingertoppen van Freek niet voldoende waren.

Even later was het een twijfelgeval bij hands van Ron maar toen ging hij niet op de stip. Zelf kregen we nog diverse kansjes in de eerste helft, o.a. via enkele kansen van Alain maar gescoord werd er niet meer. Na de pauze was het spelbeeld van beide kanten redelijk hetzelfde en we kwamen wederom op voorsprong. Kjell schoot een zelf meegekregen vrije trap wederom knap in de hoek en trekt daarmee zijn goede vorm van dit jaar van zomer tot winter door. Hierna ging WDZ meer drukken maar dit leidde niet tot echte kansen. In de counter kregen we dé kans op 1-3 maar na een goede actie en terugleggen van Michel trof Ruben helaas de buitenkant van de paal.

We hielden hierna ook goed stand waarbij het in extremis nog spannend werd. Freek redde goed 1 op 1, de keeper kwam mee naar voren bij een laatste corner en in de hieruit volgende vrije trap werd naast geschoten. De doeltrap van Freek volgde en was het laatste balcontact deze wedstrijd. Een fraaie overwinning vlak voor de kerst en de 2e plek weer overgenomen van WDZ. Nu na de winter hierop voort borduren.

Namens selectie en staf van het eerste fijne feestdagen en een goede roetsj gewenst. 6 januari gaan we weer trainen met op 20 januari alweer de eerste competitiewedstrijd op de kalender, thuis tegen Geuldal.

Foto’s:©Parkstad Actueel, meer foto’s klik hier.