Hoofdmenu

Zure en onnodige nederlaag omdat de juiste mindset ontbrak bij UOW ’02!

Na de afgelastingen van de afgelopen weken ontbrak het duidelijk aan ritme bij beide teams en daardoor bleef de wedstrijd in Landgraaf spannend tot de laatste minuut. Er was voor de trouwe supporters echter weinig te genieten. Het veld was door de vele regen in de afgelopen dagen en tijdens de wedstrijd moeilijk bespeelbaar en bij veel spelers ontbrak tevens het juiste schoeisel. Als dan echter ook de juiste mindset ontbreekt, word het moeilijk om de wedstrijd winnend af te sluiten!

Gelet op de stand op de ranglijst begonnen beide teams fel aan de wedstrijd en na wat kleine kansen over en weer, mocht Rob Schneider in de 6e minuut van ongeveer 20 meter een vrije trap nemen en die schoot hij onhoudbaar voor keeper Cornelissen in de lange hoek. Dit soort buitenkansjes zijn aan Rob meestal wel goed besteed. Deze 1-0 voorsprong zou het team eigenlijk wat meer rust moeten geven om dan door middel van goed positiespel meer kansen te creëren. Maar dat was helaas niet het geval.

In de 30e minuut was de eerste goede aanval van Walram direct goed voor de 1-1. De technisch goede en balvaste spits Michel Meerburg benutte dit buitenkansje graag en fraai.
UOW ’02 was door een goed schot van Daan Dela Haye in de 36e minuut nog kort bij de 2-1, maar keeper Cornelissen stopte de bal. In de 40e minuut nog een snelle en goede aanval over links maar nu was Daan een stapje te laat om de prima voorzet van Michel Briels in te tikken. Zo bleef de ruststand dan ook 1-1.

In de 2e helft was UOW ’02 wel het meest in de aanval, maar echte kansen bleven uit. Walram creëerde ook nauwelijks kansen. Zo leek het er dan ook op, dat de ruststand ook de eindstand zou worden. Tot de 87e minuut. Bij een snelle counterwas een overtreding van een UOW verdediger noodzakelijk en gaf scheidsrechter Klaassen een terechte vrije trap op ongeveer dezelfde plek waar Rob Schneider voor rust zijn vrije trap benutte. Nu ging Michel Meerburg achter de bal staan en ja hoor, hij krulde de bal onhoudbaar voor Sandro Aruvaino in de kruising. Een beauty!! UOW ’02 drong daarna nog wel even aan, maar de tijd was te kort om de stand nog eens om te buigen en zo bleef de eindstand 1-2.

Zondag 20 januari wacht alweer de moeilijke uitwedstrijd bij Leonidas en kunnen wij deze onnodige nederlaag proberen recht te zetten. Nu eerst fijne Kerstdagen en in 2019 het echte gezicht van UOW ’02 weer laten zien. Veel succes en laat dan zien, dat er veel meer kwaliteit in zit dan dat wij vandaag hebben gezien.

Foto’s:©Parkstad Actueel, meer foto’s klik hier.