Hoofdmenu

Prinsenproclamaties in Nieuw Einde en Heerlerheide

C.V. De Jonge Bock Nieuw Einde

Deze sympathieke vereniging thuis in de wijk Nieuw Einde/Vrieheide gaat op zaterdag 5 januari haar nieuwe prinscarnaval en of prinses uitroepen. Of verrassen zij met een prinsenpaar. Wie het weet mag het zeggen. Maar heel weinigen, en daarmede bedoelen we de prinsencommissie, zijn op de hoogte van de ware identiteit van hun nieuwe narrenheerser(es) of paar. Maar zo hoort het ook te zijn, want het moet toch een verrassing zijn om de carnavallisten te kunnen behagen tot Aswoensdag 5 maart 2019. In die periode voert “sjpass en plezeer” de boventoon. Dit gegeven weten de Jonge Bock maar al te graag te realiseren.

De proclamatie op 5 januari zal natuurlijk over de bühne gaan in narrentempel Cafe zaal Varenbeuk aan de Hei Carisborgweg 19. Gestart wordt om 20.11 uur. Er is weer een programma aanbod om van te watertanden. Wat te denken van Frans Theunisz, De Twiee Gewaejde, Marvin e.a. Uiteraard zal met de nodige weemoed afscheid genomen worden van prinses Petra van Dijk en jeugdprinses Romy Carmona. Zij kunnen terugzien op een geslaagd jaar om nimmer te vergeten.

C.V. De Bokkeriejesj anno 1898

Ook in het aanstaande nieuwe jaar 2019 is het niet anders met betrekking tot de door CV De Bokkeriejesj te houden prinsenproclamatie. Zij houden ook nu weer vast aan een oude traditie en wel het gegeven dat zij op de eerste zondag van het nieuwe jaar, komend jaar dus op 6 januari, hun narrenheerser gaan uitroepen en vanzelfsprekend in het tot narrentempel omgebouwd Cultureel Centrum Corneliushuis. Maar niet zo maar een prinselijke Doorluchtige Hoogheid, integendeel zelfs want de Bokkeriejesj bestaan maar liefst 11 x 11 jaar. Voor een carnavalsvereniging zeker als een uniek gegeven te omschrijven. Zij gaan dit doen onder het motto: 11×11 joar Bokkeriejesj # ZoeëDeesseDat.

De aanvang is 16.11 uur en als we alle geluiden en gissingen moeten geloven gaat er weer een geweldige prinselijke kartrekker uitgeroepen worden die dan tot Aswoensdag 5 maart als jubileumprins de scepter zal mogen zwaaien. Maar wie de uitverkorene is, als opvolger van huidige prins Joris Vlek die een prachtig seizoen heeft beleefd en overal zich goed wist te profileren en dus een prins waardig, blijft vooralsnog een mystiek geheim. Zondag 6 januari 2019 zal dit geheim dan openbaar worden gemaakt. Groeet Ghen Heij is benieuwd.